RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

În lipsă de călători, CFR închiriază ce mai are prin gări

Compania Naţională CFR SA sucursala Iaşi – Divizia Patrimoniu a decis că e timpul să-şi valorifice prin închiriere chioşcurile abandonate, terenurile insalubre şi generoasele spaţii ale Gării Mari, inaugurată cu doar 3 ani în urmă. Astfel, pe data 29 noiembrie va fi organizată o licitaţie publică deschisă, cu strigare, pentru închirierea mai multor spaţii şi terenuri ale CFR, situate în Iaşi, Bacău, Suceava, Paşcani, Bicaz, Bârlad, Câmpulung Moldovenesc, Vaslui, Neamţ sau Botoşani.

 

În Staţia CFR Ciurea, va fi scos spre închiriere un teren în suprafaţă totala 510 metri pătraţi, cu destinaţia de depozit, activităţi comerciale sau prestări servicii, producţie, la preţul minim de pornire de 2,92 lei/mp/lună, faţă de preţul anterior de 3,24 lei/mp/lună, cu TVA. Tot în Gara Ciurea se va mai închiria o terasă de 50 mp cu un preţ de 11,6 lei metru pătrat pe lună, o magazie şi 6 terenuri a câte 20 mp pentru amenajarea de parcări, cu un preţ de pornire de 1,73 lei/mp. În staţia Nicolina vor fi scoase spre închiriere mai multe terenuri şi spaţii pentru parcări, depozite, birouri, activităţi comerciale, patiserie, magazii, chioşcuri de presă-carte, automate de cafea sau garaje. În gara Socola Mărfuri va fi închiriat un spaţiu de 1.221 metri pătraţi cu destinaţia „Atelier revizie material rulant”, la preţul de pornire de 8,10 lei metru pătrat, un spaţiu de 419 mp, pentru depozit, la preţul de 10,49 lei/mp sau un alt spaţiu de 1.000 mp, din care 500 mp pentru depozit şi diferenţa pentru parcare. Şi staţia CFR Paşcani are disponibile spaţii pentru publicitate sau activităţi comerciale. În staţia Hălăuceşti se închiriază un teren de 1.548 mp pentru „Activităţi sportive, parcare, activităţi comerciale şi prestări servicii”, la un preţ de 1,35 lei pe metru pătrat, în staţia Leţcani se închiriază un teren de  1.556 mp pentru birouri şi „Depozit materiale construcţii, activităţi comerciale sau prestări servicii”, de la preţul de 3,15 lei metru pătrat, iar în staţia CFR Târgu Frumos se închiriază un spaţiu de 41 mp pentru înfiinţarea unui bufet.

  

Iaşul închiriază baza sportivă şi… biroul de informaţii

În staţia Iaşi se vor fi scoase spre închiriere mai multe spaţii pentru birouri, cu preţul de pornire de 18 lei/mp/lună, grupul sanitar, la preţul minim de 15,38 lei/mp, spaţiul de 30,25 mp cu destinaţia „Bagaje de mâna”, pornind de la preţul de 14,99 lei, un spaţiu în suprafaţă de 0,66 mp, cu destinaţia „Publicitate (casetă luminoasă portret)”, la preţul minim de pornire de 68,85 lei/mp/lună, un birou în suprafaţă de 2,60 mp situat în pavilionul CFR de la Râpa Galbenă, cu un preţ de pornire de 29,16 lei/mp/lună, un spaţiu de 8 mp cu destinaţia „Prestări servicii”, de la preţul de 14,06 lei mp, mai multe spaţii comerciale cu suprafeţe cuprinse între 20 şi 73 de metri pătraţi, la preţul de pornire de 20,48 lei pe metru pătrat sau panouri publicitare suspendate cu preţul de pornire de 32,46 de lei/mp/lună. Cele mai mari suprafeţe de teren pe care compania le va scoate spre închiriere sunt situate sub pasarela Alexandru cel Bun – 7.400 mp la preţul de 2,84 lei, pentru depozite, parcări, activităţi comerciale sau prestări servicii, şi suprafaţa de 7.150 mp, cu un preţ de pornire de 2,84 lei, situată în Depoul CFR, teren ce se pretează la activităţi sportive, culturale sau comerciale. Pentru cei interesaţi să-şi deschisă un bufet la gară, compania închiriază un spaţiu în suprafaţă de 69,67mp din care 40,17 mp cu destinaţia „Bufet”, la un preţ minim de pornire de 34,29 lei, 29,50 mp cu destinaţia „Birou şi grup sanitar” la preţul minim de 19,58 lei, şi „Amplasare 5 jocuri de distracţii”, la preţ de pornire de 128,70 lei, precum şi un alt spaţiu de 38 mp cu aceleaşi funcţiuni. Tot în Gara Mare se va mai închiria un metru pătrat pentru amplasarea unui automat de cafea, la preţul de 58,73 lei pe lună, un alt metru pentru amplasarea unui aparat de pop corn, cu preţul de 63 de lei, 3 mp pentru un chioşc de presă-carte, la preţul de 65,25 lei pe metru pătrat, un spaţiu de 65,75 mp cu destinaţia de „Cafe bar”, la un preţ de 21,60 lei, un alt spaţiu de 100 mp pentru activităţi comerciale sau birouri, sau alte spaţii pentru jocuri de noroc şi alimentaţie publică. Surprinzător, CFR Iaşi scoate spre închiriere şi Biroul de informaţii, la preţul minim de 19 lei/mp, pentru o suprafaţă de 10,50 metri. Pentru activitatea de parcaje, compania închiriază în zona gării 90 mp, la preţul de 11,25 lei/mp/lună, dar doritorii vor mai putea găsi şi alte terenuri cu aceeaşi destinaţie, sau pentru garaje, la preţul de doar 1,73 lei pe lună. În Gara Iaşi s-ar putea găsi cât de curând şi o pescărie, dacă vreun agent economic va dori să închirieze spaţiul de 10 metri pătraţi cu această destinaţie, la un preţ de 50 lei/mp/lună. Licitaţia pentru închirierea tuturor acestor spaţii şi terenuri, pe o perioadă iniţială de 3 ani, va avea loc în Sala de Consiliu a Sucursalei din Piaţa Gării nr.1, corp A, et.2, joi, 29 noiembrie 2012, ora 11,00. Depunerea documentaţiilor şi achiziţionarea caietului de sarcini se vor putea face până vineri, 23 noiembrie 2012, ora 13.00.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Familiile economisesc lunar doar 335 lei

Redacția

Fermierii și transportatorii români se pregătesc de proteste masive după modelul german

Redacția

Cel mai nou accesoriu Apple este o cârpă. Cât va costa

Redacția
Încarcă...