RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Măsuri pentru protecţia instalaţiilor şi reţelelor de apă împotriva îngheţului

Odată cu venirea iernii a crescut şi riscul apariţiei îngheţului pe reţelele de distribuţie şi în instalaţiile interioare. Pentru a evita problemele neplăcute de genul celor apărute iarna trecută, când vremea geroasă a dus la îngheţul mai multor instalaţii şi reţele interioare ale populaţiei, directorul Prest Serv Apa Pașcani Ioan Prisecaru recomandă o serie de măsuri specifice de protejare a acestora.

 

 „Am luat măsuri pentru izolarea tuturor căminelor de apometre, pentru că acolo sunt probleme și să nu înghețe. Îi rog pe locatari unde sunt și foarte multe centrale termice iar subsolul nu mai are încălzire, să ia măsuri să închidă aerisirile pentru că se anunță temperaturi foarte scăzute și să nu înghețe. Cei care au căminele de apometru să nu le mai deschidă, să le izoleze, pentru că acolo îngheață cel mai repde, apoi vor rămâne fără apă și nu vom putea să le asigurăm necesarul. Locatarii de la blocurile de pe strada Gării, C26, C27 care și anul trecut am avut probleme din cauza gerului trebuie să aibă grijă. Deocamdată probleme au fost la Lunca și Moțca unde au cedat niște țevi”, ne-a declarat Ioan Prisecaru, director Prest Serv Apa.

  

 

Protejaţi căminul de apometru! Îngheţul apei din reţelele de distribuţie apare prima oară în căminul de apometru, după care se propagă către branşament şi reţeaua interioară. Protecţia instalaţiilor din căminul de apometru este la fel de importantă, întrucât aici sunt marea majoritate a armăturilor, apometre, robinete, coturi, adică locuri unde pot apărea diminuări ale secţiunii utile şi unde se formează gheaţă în situaţia în care nu există circulaţie a apei pe reţea.

Protejaţi apometrul! Clienţii au obligaţia să se preocupe de asigurarea integrităţii sistemelor de măsurare. În cazul în care apometrul îngheaţă, costurile de remediere revin în exclusivitate clienţilor.

Consumaţi constant apă! Multe din problemele cauzate de îngheţ s-au înregistrat la capetele de reţea, acolo unde consumul este mai scăzut şi neuniform.

Nu realizaţi construcţii în apropierea reţelelor de apă! Construcţia de cămine şi alte corpuri betonate în imediata apropiere a reţelelor de distribuţie a apei facilitează îngheţul.

 

Citește și: { loadposition articlescategoryload}

Related posts

Un cetățean din Blăgești: “Fără ApaVital. Pașcaniul nu trebuie să depindă de ei”. Din jumătate din banii de asfaltare a drumului spre casă al primarului se rezolva problema apei potabile în acest cartier!

Ema Roman

Eșalonare pentru datoriile rezultate din folosirea domeniului public de către cetățeni

Răzvan Grecu

Ultima răsuflare a verii, fierbinte, cu 34 de grade Celsius. Cod galben de caniculă azi și mâine

Redacția
Încarcă...