RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modernizarea Parcului Peștișorul: frumos pe hârtie! Să vedem în teren?

În sala multifuncțională a Primăriei Pașcani a avut loc o Conferință de presă organizată cu ocazia lansării lucrărilor proiectului „Amenajare parc în municipiul Pașcani”. La eveniment au luat parte aproximativ 50 de persoane, printre care și candidații USL pentru alegerile parlamentare, Neculai Rățoi la deputat și Florin Constantinescu la senat.

Conferința a fost condusă de către managerul de proiect, administratorul public Gică Zanet, primarul Dumitru Pantazi, dar și reprezentanții societății care au câștigat lucrările de execuție, Iasicon. După prezentarea proiectului, arhitectul Alexandru Tofan a prezentat destul de sumar detaliile tehnice ale proiectului, încurcându-se în explicații, sub amuzamentul celor prezenți. Au urmat mai apoi dezbateri și discuții libere pe proiect, luând cuvântul senatorul Florin Constantinescu și deputatul Neculai Rățoi, dar și alți oameni prezenți la conferință. „Este o mare realizare pentru Pașcani acest proiect și felicit echipa din Primărie. Nu este primul proiect european. Pe timpul fostului primar Neculai Rățoi, actual deputat, Pașcaniul a primit sume importante de bani pentru diferite proiecte. Aceste absorbții de fonduri trebuie să continuie, fiind o șansă reală de dezvoltare a acestui municipiu”, a precizat, printre altele, senatorul Florin Constantinescu. Neculai Rățoi a atras atenția asupra implementării proiectului de către firma constructoare. „Știu cum lucrați voi. Dacă ați câștigat lucrările atunci să vă ocupați voi de ea nu să vedem subcontractanți așa cum obișnuiți și cum ați mai făcut prin Pașcani. Știți la ce mă refer. Ați câștigat lucrări și ați chemat să le execute niște firme de cartier. Totodată vreau să atrag atenția asupra unor lucrări care sunt deja făcute și care am văzut la prezentare că spuneți că urmează să le faceți voi. Spre exemplu captarea izvoarelor. Noi știm prea bine ce este făcut și ce trebuie să mai faceți. Vreau să vă gândiți să prindeți în circuit și Biserica Sf. Voievozi. Să se facă niște ziduri de piatră care să ducă spre monument, mai ales că este unul istoric. În rest felicit echipa din Primărie pentru proiect”, a declarat și deputatul Neculai Rățoi. Au venit și alte propuneri și sugestii din sală, cum ar fi parcare subterană pe Esplanadă sau lărgirea parcurilor pentru copii însă primarul Dumitru Pantazi a precizat faptul că nu se pot face schimbări pe proiect.

De precizat faptul că valoarea totală a proiectului este de 4.359.244, 72 lei. De aici, contribuția UE este de 2.260.648, 54 lei, Guvernul României – 496.583, 03 lei și Primăria Pașcani 1..602.013, 15 lei. Totodată, odată cu schimbarea conducerii din Primărie au fost schimbați și managerii de proiect, Gică Zanet înlocuindu-l pe Dorin Nechifor iar ca diriginte de șantier fiind numit ing. Gheorghe Costan. 

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Criză mare, mon cher! Aleșii inventează ședințe, doar pentru a-și completa veniturile!

Marius Parteni

Sorin Olariu despre ipocrizia politică: sunt unii care în campanie spun una, și apoi fac alta!

Răzvan Grecu

Sindicatele din penitenciare se alătură grevei profesorilor și anunță că vor ieși în stradă: ”Lipsa de educaţie şi un învăţământ pe butuci au ca efecte, printre altele, creşterea infracţionalităţii”

Redacția
Încarcă...