RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Biserica din Fantanele, proprietara peste calea ferata

Situatie interesanta la primaria din comuna Valea Seaca. Angajatii care se ocupa de dosarele privind punerea in posesie, sunt intr-o mare dilema. Ce s-ar putea face cu o bucata de cale ferata care traverseaza terenul intrat in posesia Parohiei Sf. Gheorghe din Fantanele?

Este vorba de titlul de proprietate incheiat cu numarul 1872/16 iulie 2003, ce se refera la o suprafata de teren de aproximativ 7 hectare, pe raza comunei Valea Seaca, ce a revenit in drept Parohiei Sf. Gheorghe din zona Fantanele, Pascani, printr-un act de donatie de la familia Bucan.
Parohia a primit 5,2 hectare padure urmand ca un rest de 1,8 hectare sa primeasca printr-un alt proces verbal. Ce nu se intelege este faptul ca suprafata mostenita a fost impartita si parohia nu a fost pusa in posesie pe intreaga suprafata printr-un singur proces verbal de punere in posesie. Mai nou, s-a descoperit faptul ca tarlaua 30/1 specificata in procesul verbal de punere in posesie, la parcela 504/6 in suprafata de 13.000 mp se afla de fapt la o distanta de 1,5 km de Tabara Caprioara, suprafata ceruta de catre reprezentantii Parohiei in mod oficial, intre satul Topile si tunelul din apropierea comunei Cristesti. Pe parcela respectiva a fost construita in anul 1984 calea ferata ce leaga municipiul Pascani de Targu Neamt.
Astfel, in afara de faptul ca Parohia a intrat in posesia casei de oaspeti a Primariei Pascani, prin primirea celor 5,2 hectare teren si padure, ce se afla pe teritoriul Valea Seaca, acum s-a ales si cu o bucata buna de cale ferata. Ramane un semn de intrebare cum reprezentantii Ocolului Silvic Pascani, dar si comisia de punere in posesie a comunei din anii trecuti, au reusit performanta de a pune in posesia parohia cu o bucata de cale ferata. Contestatii exista si in ce priveste Tabara Caprioara, imobil ravnit de mai multi oficiali.
In prezent, organele de ancheta au demarat o serie de cercetari in ceea ce priveste proprietatea asupra taberei respective, mai ales ca s-au depus plangeri atat din partea Primariei Valea Seaca, cat si din partea reprezentantilor parohiei Sf. Gheorghe. Totusi, ancheta se desfasoara in ritm de melc, fara ca cineva de la politie sa precizeze in mod clar in ce stadiu se afla. Reprezentantii primariei cred ca prin blocarea dosarului si a plangerilor facute se incearca sa se opreasca anumite actiuni publice, legale de altfel. Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au relatat pana acum mai multe aspecte nelegale din dosarul Taberei Caprioara, insa nici pana la ora actuala nimeni nu a reusit sa ia masuri.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Stație de încărcare a vehiculelor electrice la Ciohorăni

Redacția

Buldoexcavator achiziționat de Primăria Răchiteni

Redacția

ApaVital ar putea investi la Pașcani 18 milioane de euro în loc de 13! Vezi motivul!

Răzvan Grecu
Încarcă...