NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zona vale din municipiu va fi protejată de inundații după finalizarea proiectului „Acumulare nepermanentă pârâu Gâștești”

Pas important pentru realizarea proiectului „Acumularea Nepermanentă Pârâu Gâștești”. O firmă din Cluj Napoca a depus ofertă la sediul Sistemului de Gospodărire a Apelor Bacău, în vederea realizării Studiului de Fezabilitate.

Andrei Rîznic, directorul Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, spune că documentația va fi gata până la finalul lunii ianuarie 2021. Vorbim de un proiect, care la finalizarea lui, va proteja municipiul în caz de inundații sau alte precipitații masive.

„Este un proiect important pentru municipiul nostru. În procent de 95% zona din vale, cartierul Fântânele, suburbia Lunca, nu vor mai trece prin acele momente de la inundațiile din trecut. Este o lucrare complexă, care privește realizarea unui bazin de acumulare, în zona din cartierul Fântânele. Acest pârâu are o lungime de peste 4 kilometri. Va fi realizat un bazin de acumulare, care va avea capacitatea de stocare de până la 150.000 de metri cubi de apă, astfel încât scurgerea spre râul Siret să se facă cât mai sigur. Ne dorim să protejăm cetățenii, viața și bunurile lor”, ne-a declarat Andrei Rîznic, directorul SHI Pașcani.

Valoarea acestui proiect este estimată la aproximativ 2 milioane de euro. Banii vor fi alocați prin Ministerul Mediului. Inițiativa privind realizarea proiectului a fost luată ca urmare a pericolelor la inundații la care este expus municipiul.

  

Concomitent cu acest proiect au fost demarate și alte lucrări pe pârâurile adiacente, în zona Boșteni – Sodomeni, dar și în comunele din zona Pașcani, cum ar fi Mogoșești- Siret, Strunga, Alexandru Ioan Cuza.

„Au fost trei direcții principale de acțiune atunci când am ajuns în această funcție: protecția bunurilor și proprietăților la inundații, analiza financiară a punctului de lucru și situația bazinului hidrografic. Colaborăm foarte bine la nivel de instituție, le mulțumesc colegilor pentru toate eforturile și munca depusă. Știm foarte bine ce are fiecare de făcut, pe partea tehnică și de management a instituției”, a mai subliniat directorul SHI Pașcani.

Din datele puse la dispoziție în ultimile luni, au fost decolmatate peste 25 de kilometri de albie a pârâurilor secundare, din zona de activitate. Pe lângă acestea au avut loc și acțiuni de igienizare a acestora.       

Advertisements

Related posts

Consiliul de Administrație al RAGCL Pașcani a respins planul de restructurare propus de directorul Gelu Nedelcu

Răzvan Grecu

Consilierul Dandu critică modul în care se circulă pe Eugen Stamate, în dreptul Pieței din Deal! Parcare în fața halei ar fi soluția!

Răzvan Grecu

PIDU la Paşcani: Inaugurare fastuoasă şi investiţii care lasă de dorit

Ema Roman
Încarcă...