NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Colegiul „Unirea”

Comunicat de presă: Joi, 23 ianuarie 2020, la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea“, s-a desfășurat activitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA ȘI UNIREA”, activitate care este inclusă în proiectul educațional „Unitatea Națională – Un Vis Împlinit”, derulat pe parcursul anului de catedra de istorie.  

Activitatea și-a propus sărbătorirea celor 161 de la unirea Principatelor Române, eveniment care se află la baza formării statului modern român.

Programul prezentat a avut două componente: una științifică și una artistică.

Prima parte a presupus prezentarea „24 Ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza” și concursul de istorie intitulat „Unirea Principatelor Române”. La concurs au participat echipaje formate din câte doi elevi din clasele a X-a. Cu acest prilej, elevii prezenți au aflat despre momentele care au dus la unirea Principatelor și care au fost realizările domniei lui Alexandru Ioan Cuza

În partea a doua a activității s-au intonat cântece patriotice, inclusiv Hora Unirii interpretate de corul școlii coordonat de domul profesor Spataru Ioan Mugurel.

Activitatea a fost coordonată de domnul profesor de istorie Bugioeanu Gabriel.

Advertisements

Related posts

VICTOR PONTA: ANUL VIITOR VA SCADEA TVA LA 9 % PENTRU LEGUME, FRUCTE SI CARNE

Redacția

ISU: 68 de incendii în județul Iași, de la începutul anului

Redacția

Campanii de informare în cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”

Redacția
Încarcă...