NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită la Colegiul „Unirea”

Comunicat de presă: Joi, 23 ianuarie 2020, la Colegiul Tehnic C.F. „Unirea“, s-a desfășurat activitatea „ALEXANDRU IOAN CUZA ȘI UNIREA”, activitate care este inclusă în proiectul educațional „Unitatea Națională – Un Vis Împlinit”, derulat pe parcursul anului de catedra de istorie.  

Activitatea și-a propus sărbătorirea celor 161 de la unirea Principatelor Române, eveniment care se află la baza formării statului modern român.

Programul prezentat a avut două componente: una științifică și una artistică.

Prima parte a presupus prezentarea „24 Ianuarie 1859 – Unirea Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza” și concursul de istorie intitulat „Unirea Principatelor Române”. La concurs au participat echipaje formate din câte doi elevi din clasele a X-a. Cu acest prilej, elevii prezenți au aflat despre momentele care au dus la unirea Principatelor și care au fost realizările domniei lui Alexandru Ioan Cuza

În partea a doua a activității s-au intonat cântece patriotice, inclusiv Hora Unirii interpretate de corul școlii coordonat de domul profesor Spataru Ioan Mugurel.

Activitatea a fost coordonată de domnul profesor de istorie Bugioeanu Gabriel.

Advertisements
Loading...

Related posts

ATENȚIE, PĂRINȚI! Și copiii se numără printre țintele preferate ale escrocilor!

Redacția

Sâmbătă va avea loc Adunarea Generală anuală a membrilor PNL

Redacția

Forumul Economic al Euroregiunii „Siret-Prut-Nistru” se va desfăşura în Republica Moldova

Redacția
Încarcă...