NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită în avans la Pașcani: prezentarea tehnicii din dotare, demonstrație a câinelui polițist din cadrul S.A.S

Poliţia Română sărbătoreşte anul acesta 197 de ani de la atestarea documentară . Evenimentul a fost marcat în avans în municipiul nostru, în zona instituției, pe platoul de la baza scărilor mari și mici.

Pășcănenii s-au adunat cu mic, cu mare, pentru a asista la prezentarea tehnicii din dotare IPJ Iași și au putut vedea modul de lucru al oamenilor legii de la fiecare compartiment prezent la eveniment. A avut loc și o demonstraţie a câinelui poliţist, antrenat pentru a descoperi urmele persoanelor certate cu legea.

  

 „Astăzi, 20 martie, premergător Zilei Poliției Române, care are loc pe 25 martie, polițiștii din cadrul IPJ Iași,Serviciul Rutier, Prevenirea Criminalității, Acțiuni Speciale, Serviciul de Proximitate, criminaliști,  s-au deplasat în Pașcani pentru a sărbători acest eveniment cu cetățenii.  Au împărțit pliante cu natură preventivă, au prezentat dotarea Poliției ieșene, și a avut loc un exercițiu demonstrativ cu câinele din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale„ a precizat agent șef adjunct Simona Isticioaia, Poliția de Proximitate Pașcani.

Cei mai entuziasmați au fost copiii cărora li s-au arătat armele din dotare, tehnica Serviciului Rutier și au fost lăsați să se urce în autospecialele de Poliție.

Poliţiştii criminalişti au prezentat autolaboratorul criminalistic, destinat cercetării la faţa locului, dotat cu tehnică foto-video digitală, truse specializate şi echipamente criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme şi mijloace materiale de probă existente în câmpul infracţional.

Prin art. 50 din Legea nr. 218 din 23.04.2002 data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Advertisements

Related posts

Permis auto 2021: Anul acesta, carnetul de șofer se obține în condiții noi

Redacția

Accident cu trei persoane rănite, la ieșirea din Iași

Redacția

Doi huligani terorizeaza elevii Colegiului National Sadoveanu

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site