RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Ziua Informării Preventive ”Marți 13”

Data de 13 februarie 2024 reprezintă un prilej pentru pompierii ieşeni de a se afla din nou alături de cetăţeni, cu recomandări pentru protecţia în situaţii de urgenţă şi materiale informative dedicate unor evenimente de referinţă.

Marți 13 februarie, va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Având sloganul ”Preveniți Ghinionul”, activitățile de informare desfășurate în această zi au scopul conștientizării cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situații de urgență.

Principale obiective constau în derularea campaniei de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

  

Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situații de urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași în parteneriat cu reprezentanții E-ON/Delgaz Grid, va organiza în subunitățile de intervenție Ziua Porților Deschise în intervalul orar 09:00 – 16:00. În acestă perioadă se vor desfășura activități specifice promovării profesiei și vor fi distribuite materiale tipărite aferente campaniilor de informare preventivă desfășurate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

„Descarcă și tu noua APLICAȚIE DSU!” Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare APPLE, cât și Android și poate fi descărcată gratuit, după cum urmează :

-App Store – https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906

-Google Play – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu

Materiale de informare preventivă pot fi descărcate de pe linkul: https://isujis.ro/…/materiale-de-informare-preventiva/

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viaţa şi bunurile.

Related posts

Sute de preoți din Germania sfidează Vaticanul, căsătorind persoane de același sex

Redacția

Carnaval la Mirceşti și Iugani, pe 25 și 26 octombrie

Redacția

Un tir blochează drumul spre Hărmanești, în panta Blagești

Marius Parteni
Încarcă...