RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Zilnic, 15 persoane ajung la Socola cu intoxicatie alcoolica

Medicii de specialitate spun ca in lunile octombrie si noiembrie numarul pacientilor cu intoxicatie alcoolica se tripleaza fata de alte perioade din an.

Majoritatea pacientilor sunt de varsta medie si provin atat din mediul rural, cat si din cel urban. Iesenii cu intoxicatie alcoolica ajung la spital pentru ca devin agitati, agresivi, scandalagii si apartinatorii solicita ajutorul medicilor psihiatri.

“Este perioada tulburelului si avem foarte multi pacienti diagnosticati cu intoxicatie alcoolica acuta. Timp de o luna si jumatate zilnic, in triaj se prezinta aproximativ 15 pacienti cu aceasta problema. Probabil, numarul lor este mai mare, dar nu toti sunt transportati la Psihiatrie. Cei care ajung in coma alcoolica merg in serviciile de urgenta si dupa ce sunt stabilizati nu mai vin la Psihiatrie. Pacientul cu intoxicatie alcoolica acuta ajunge in serviciul de Psihiatrie pentru ca devine agitat, agresiv, iritat, certaret. La noi primesc un tratament de specialitate, dar si de reechilibrare, deoarece in perioada in care consuma alcool nu se alimenteaza corespunzator. Unii renunta chiar sa mai manance. Printre acesti bolnavi sunt si pacientii cu alcoolism cronic care in perioada tulburelului nu se abtin si ajung la decompensare. Nu putem spune ca exista mai multi pacienti din mediul rural, pentru ca multi ieseni au rude la tara si aduc de acolo vinul”, a declarat prof. dr. Roxana Chirita, director medical la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi. Medicii psihiatri au explicat ca numarul acestor pacienti va scadea pentru o scurta perioada, dupa care va creste, din nou, dupa sarbatorile de iarna. “Este aglomerat in spital, functionam la capacitate maxima, dar inca mai este loc. Aceasta avalansa de bolnavi va scadea semnificativ in perioada urmatoare. Ei vor reveni la Psihiatrie dupa Boboteaza, pentru ca de sarbatori nu vor mai tine seama de nicio regula”, a spus prof. dr. Roxana Chirita.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Un bărbat din județul Iaşi a murit după ce a fost înţepat de mai multe albine

Redacția

Un nou val COVID este tot mai aproape

Redacția

Cât de posibilă este varianta producerii unui vaccin anti-Covid în România

Redacția
Încarcă...