RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zilele municipiului: De ce nu sunt organizate la marginea orașului?

În conferința de presă de astăzi de la Primăria Municipiului Pașcani, edilul orașului a răspuns întrebărilor adresate de pășcăneni pe rețelele de socializare, cu privire la organizarea zilelor municipiului în zona centrală. În ultimii ani acestea au avut loc la marginea orașului, în zona Stadionului Municipal. Primarul a menționat că o parte a terenului aflat la stadion este predat la Compania Națională de Investiții. În primăvara acestui an, C.N.I. a făcut atribuirea pentru execuția bazinului de înot iar lucrările ar fi trebuit să înceapă din luna februarie. Din păcate, investiția nu a putut fi începută, deoarece a fost formulată o contestație. Pentru că termenele nu au fost foarte clare, primăria nu a putut ști când vor începe investițiile. Astfel, organizatorii s-ar fi putut afla în situația în care constructorul demarează lucrările de investiții în timpul sărbătorilor municipale, riscând astfel să se anuleze acest eveniment. Primarul Pintilie și-a cerut scuze pentru disconfortul creat, însă a precizat că altă soluție nu a putut fi găsită.

„ În anii din urmă, aceste evenimente erau organizate pe stadion, dar acolo o bucată de teren unde erau amplasate terasele și unde stătea lumea este predată la Compania Națională de Investiții, iar aceștia, în primăvara acestui an, în februarie, a făcut atribuirea pentru execuția bazinului de înot. Asta îmseamnă că lucrările pentru acest bazin de înot trebuiau să înceapă din luna februarie. Din păcate, pentru noi cei care așteptăm această investiție, acolo a fost o contestație, termenele de la contestație nu sunt foarte clare, iar noi nu am știut nici până în aprilie sau în mai dacă se rezolvă cu contestația sau dacă începe executantul să se apuce de construirea acestui bazin. Așa că nu puteam să ne bazăm în a construi un eveniment de o asemenea amploare care presupune suprafețe, presupune un plan de pază, de intervenții, colaborări cu poliția, cu ambulanța sau comercianți… nu puteam să punem bază, pentru că puteam să lucrăm până la jumătate și la un moment dat ne trezeam cu cel care vine fără să întrebe Primăria Municipiului Pașcani, pentru că noi am predat amploasamentul, vine și spune Eu de mâine trebuie să mă apuc să construiesc bazinul de înot. Așa că varianta cea mai sigură și unică este centrul Municipiului Pașcani”, a declarat Marius Pintilie.

Reamintim că, la primele ediții ale Zilelor Municipiului Pașcani, începând cu anul 2005, scena era amplasată în piața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu”.

Totodată, marile orașe din împrejurimi, organizează aceste sarbători în zonele centrale: Iași- Piața Palatului Culturii, Piatra Neamț – Curtea Domnească etc.

  

Related posts

Transportul public în pericol de a fi suspendat! Angajații RAGCL nu și-au primit salariile. Pantazi se joacă cu destinele oamenilor!

Marius Parteni

SUPER-SECRETARA! A lucrat într-o primărie de comună pe un salariu de 23.000 de lei pe lună

Redacția

Casieria Enel Pașcani va fi închisă pe 1 mai

Redacția
Încarcă...