NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Zilele ”Mihail Sadoveanu”. Programul activităților din acest an organizate de Casa de Cultură din Pașcani

 Noiembrie este luna culturii la Pașcani și se desfășoară sub semnul marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Casa de Cultură care îi poartă numele a stabilit un program din care nu vor lipsi teatrul, muzica, vernisaje și bineînțeles Simpozionul dedicat prozatorului Mihail Sadoveanu aflat anul acesta la cea de-a XLVIII-a ediție.

 

  

Sâmbătă, 2 noiembrie, ora 11.30, în cadrul Galeriei de Artă Arcadia va avea loc  simpozionul dedicat marelui prozator: ”Sadoveanu și Vlahuță”. Prelegerile vor fi susținute de prof.univ.dr. Antomia Patras, de la Facultatea de Litere a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, alături de prof.dr. Mircea Platon,redactor șef al revistei ”Convorbiri Literare”. Invitați: conf.univ.dr. Magda Ciopraga, prof dr. Nicolae Scurtu și prof. dr.Gheorghe Simion.

 Marți, 5 noiembrie, ora 12.00, la Biserica ”Sf.Ioan Botezătorul” va avea loc o slujbă de pomenire susținută de preotul Ioan Gigi Daniel și un eveniment cultural intitulat ”58 de ani de la dispariția scriitorului Mihail Sadoveanu”.

Miercuri, 6 noiembrie, ora 18.00, la Galeria de Artă Arcadia se va desfășura vernisajul expoziției ”Labirintul timpului”. Expune Alina Ungurean, prezintă critic de artă Adina Scutelnicu.

Marți, 12 noiembrie, ora 17.30,în sala de spectacole a Casei de Cultură concert susținut de trupa ”Los Anonimos”  din Piatra Neamț.

Joi, 14 noiembrie, ora 19.00, în sala de spectacole a Casei de Cultură, teatru ”Mihai Eminescu” din Botoșani va pune în scenă piesa ” Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux . Regia artistică Alexandru Vasilachi.

În perioada 16-17 noiembrie se va desfășura Festivalului-Concurs ”Curcubeul Artelor”. Evenimentul a ajuns la a VI-a ediție și este organizat de Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”.Prima zi din cadrul concursului este dedicată pentru interpretare muzicală, iar a doua zi pentru concurs de dans.  La concurs se pot înscrie copiii și tinerii cu vârstele cuprinse între 7-10 ani, 11-14 ani și 15-19 ani.

 

Advertisements

Related posts

Elevii din Pașcani, față în față cu polițiștii, în “Săptămâna Prevenirii Criminalității”

Ema Roman

Gerul și ninsoarea, bucuria elevilor din mediul rural. Au vacanţă până luni

Redacția

Raed Arafat: În acest moment, 15 septembrie este data de deschidere a școlilor. Ce măsuri trebuie să fie luate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site