RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zeci de primarii din județ vor primi fonduri pentru continuarea unor proiecte derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală

Cateva zeci de obiective din judetul Iasi vor beneficia de peste 42 milioane de lei pentru finantarea unor lucrari de investitii la nivel local. In total 86 de proiecte ale unor unitati administrativ-teritoriale vor beneficia de fonduri prin Programul National de Dezvoltare Locala derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale.

 

  

Printre unitatile care vor beneficia de fonduri se numara si Consiliul Judetean Iasi care va beneficia de un milion de lei pentru asfaltarea unui tronson de 5 kilometri pe DJ 247 Dobrovat.

Autoritatea judeteana va mai beneficia si de 700.000 lei pentru tronsonul Gura Badilitei – Crivesti – Vanatori, fonduri care vor fi directionate catre Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si a Podurilor Iasi. Vor mai beneficia de fonduri si localitati precum Baltati, care va incasa peste 2,2 milioane de lei pentru reparatii capitale la o unitate scolara, comuna Motca care va incasa peste 1,3 milioane lei pentru reconstructia unei gradinite sau localitatea Mogosesti ce va incasa un milion lei pentru modernizarea unor drumuri comunale. Vor mai beneficia de fonduri comunele: Bals, Barnova, Butea, Bivolari, Coarnele Caprei, Comarna, Costesti, Cotnari, Cristesti, Deleni, Dobrovat, Dumesti, Erbiceni, Fantanele, Focuri, Golaseti, Gorban, Grajduri, Gropnita, Harmanesti, Helesteni, Harlau, Horlesti, Ion Neculce, Ipatele, Lungani, Madarjac, Miroslovesti, Mogosesti, Movileni, Pascani, Plugari, Popricani, Romanesti, Ruginoasa, Schitu Duca, Scobinti, Stolncieni-Prajescu, Strunga, Tatarusi, Targu Frumos, Todiresti, Tomesti, Tibana, Tiganasi, Tutora, Valea Lupului, Valea Seaca, Victoria, Vladeni si Vanatori. La nivelul judetului Iasi se pot aloca bani si pentru o serie de proiecte considerate a fi cu prioritate redusa.

Printre acestea se regasesc construirea unui sediu la Primaria Ciohorani, reabilitarea caminului cultural din localitatea Coarnele Caprei, reabilitarea si extinderea cladirii sediului Primariei comunei Lungani si a celei de la Ungheni. “Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice a publicat lista obiectivelor de investitii finantate în anul 2015 prin Programul National de Dezvoltare Locala. Un numar de 86 de obiective din judetul Iasi vor beneficia, în cursul acestui an, de finantari totale de 42.552.513 lei, cea mai mare suma alocata la nivelul unui judet. Programul National de Dezvoltare Locala, coordonat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, stabileste cadrul legal pentru implementarea unor proiecte de importanta nationala, care sustin dezvoltarea regionala prin realizarea unor lucrari de infrastructura rutiera, tehnico-edilitara si socio-educativa”, a mentionat Felix Guzga, purtatorul de cuvant al Prefecturii Iasi.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Olariu susține că proiectul de amenajare a noului cimitir este nelegal! În 2018 l-a votat, acum amenință voalat cu reclamații!

Răzvan Grecu

Finanțare prin PNRR pentru reabilitarea și renovarea energetică în comunele Lespezi și Stolniceni Prăjescu

Redacția

Primăria Pașcani face apel la cetățeni să nu mai distrugă dispenserele pentru dezinfectant!

Redacția
Încarcă...