RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Zanet blochează banii pentru spital! Vrea să vadă facturile!

La o zi după publicarea articolului prin care arătam că Primăria a virat zero lei în conturile Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, după rectificarea bugetară aprobată de consilieri la finele lunii trecute, apar noi informații. Deși în fața consilierilor locali și a cetățenilor municipiului, mai marii Primăriei susțineau că vor aloca bani unității medicale, acum totul s-a blocat. 

Primarul Dumitru Pantazi refuză virarea banilor necesari pentru dotarea Spitalului Municipal de Urgență Pașcani cu materiale de protecție și aparatură medicală necesare combaterii noului coronavirus. Asta chiar dacă consilierii locali au aprobat în 31 martie suma de 406.000 lei: 200.000 lei pentru achiziționarea materialelor de protecție și alți 206.000 lei trei ventilatoare mecanice.

Hotărârea Consiliu Local a fost publicată pe site-ul Primăriei pe data de 3 aprilie, dar nici după alte 5 zile banii nu au ajuns încă în vistieria spitalului. Într-un comunicat de presă emis de Primărie pe acest subiect, primarul Dumitru Pantazi susține că au fost proceduri de îndeplinit și că acum, dacă spitalul va cere banii, îi va primi.

„Banii sunt în contul nostru şi în momentul în care Spitalul îi va cere, le vom face transferul”, se arată în comunicatul de presă.

  

Prin acest răspuns primarul consideră că solicitarea de alocare a acestor bani, făcută de spital în 25 martie, nu este o „cerere” și prin urmare așteaptă o alta pentru a da drumul la bani.

Ceea ce nu este precizat în comunicatul de presă de astăzi, este faptul că Primăria condiționează transferul acestor bani de prezentarea, de către Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, a facturilor de achiziții de la furnizori.

Această procedură este însă una nelegală care încalcă voința aleșilor locali exprimată prin vot în ultima zi din luna martie. Surse informate din Primărie au afirmat pentru NewsPascani.com că ideea îi aparține lui Gică Zanet, administratorul public al municipiului. Prin această măsură, mai spun sursele noastre, Zanet ar încerca ca achizițiile să fie făcute cu știința sa, cel mai probabil de la firme agreate.

Informațiile au fost însă respinse categoric de către Gică Zanet, care prin intermediul unui mesaj text a spus că este vorba despre „niște idei năstrușnice” a unor „bolnavi de scenarită”.

De asemenea, un alt aspect care trebuie luat în seamă este discuția de ieri din cadrul Consiliului de Administrație al Spitalului Municinipal. Acolo directorul economic al Primăriei ar fi afirmat că sunt probleme cu lichiditățile și că din această cauză banii nu vor fi virați.

Irina Jitaru, secretarul general al municipiului, a infirmat faptul că în ședința de Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani s-a discutat despre această situație.

Related posts

Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, redeschisă circulației

Redacția

Au fost finalizate lucrările de modernizare și igienizare la morga Spitalului Municipal de Urgențe Pașcani

Oana Cordoneanu

Deputatul Sorin Năcuță atrage atenția, de la tribuna Parlamentului, că Autostrada Unirii și un segment al Autostrăzii A7 nu sunt tratate ca prioritare, de către Ministerul Transporturilor

Răzvan Grecu
Încarcă...