RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Weber dă peste nas partidului lui Nehammer: PPE susţine în totalitate extinderea Spaţiului Schengen. România şi Bulgaria ar trebuie să adere imediat

Preşedintele PPE, Manfred Weber a precizat, pentru „a fi clar pentru toată lumea”, că PPE susţine extinderea Spaţiului Schengen, prin aderarea României şi Bulgariei, două ţări care ar trebui „să intre imediat în Schengen, cu drepturi depline”, ca răspuns la poziționarea partidului lui Karl Nehammer.

Manfred Weber, șeful PPE FOTO AFP

Manfred Weber, șeful PPE FOTO AFP

Precizarea lui Manfred Weber a avut loc după ce partidul din care provine și Karl Nehammer, cancelarul Europei, a anunțat că nu va susține programul electoral al PPE pentru că e inclus promisiunea privind susținerea aderării complete la Schengen a României și a Bulgariei.

  

Vreau să fie clar că PPE susţine în totalitate extinderea Spaţiului Schengen, astfel încât România şi Bulgaria ar trebuie să adere imediat. Cele două state îndeplinesc toate condiţiile. De asemenea, vrea să spun că felicit România că a intrat parţial, cu frontierele aeriene şi maritime şi vrem să vedem România şi Bulgaria intrând, pe cât de repede posibil, în Spaţiul Schengen”, a afirmat Manfred Weber, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Nicolae Ciucă, miercuri, înaintea Congresului PPE de la Bucureşti.

Liderul PPE a adăugat că îi roagă pe prietenii socialişti din Austria să se răzgândească asupra aderării României şi Bulgariei la Schengen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Care este „speranța de viață” a soldaților ruși între mobilizare și moartea pe front

Redacția

Culise. Luptă aprigă în PNL pentru funcţia de ministru al Digitalizării. Marcel Boloş, favorit să preia portofoliul

Redacția

Scandal Șoșoacă – AUR. Motivul zâzaniei: caravana medicală a Alianței pentru Unirea Românilor

Redacția
Încarcă...