RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vreți să curățați terenurile și să ardeți resturile? Aveți nevoie de aviz de la Protecția Mediului Iași

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Iași atrage atenția celor care vor să incendieze resturile vegetale în scopul igienizării terenurilor agricole că trebuie să obțină un aviz pentru a face acest lucru. Astfel, miriștile, stuful, stufărișul sau vegetația ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorității de mediu și fără informarea prealabilă a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență, respectiv, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza”al județului Iași. Mai mult, arderea miriștilor este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.

Ce documente sunt necesare?

Pentru solicitarea acceptului de ardere a miriștilor sau vegetației uscate se vor transmite Agenției pentru Protecția Mediului Iași, numai prin e-mail, fax sau poștă, în condițiile stării de urgență, următoarele documente: act doveditor de la Direcția Fitosanitară privind prezența bolilor sau dăunătorilor pe terenurile ce fac obiectul solicitării care să specifice clar că se impune incendierea sau arderea, adresă de notificare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza”, adresă de notificare către Comisariatul Județean Iași al Gărzii Naționale de Mediu, adresa de notificare către primăria pe raza căreia se află terenul, precum și o hartă a terenului cu localizarea suprafeței și proximitatea față de arii naturale protejate.

Fermierii pot pierde subvențiile

Printre măsurile de combatere și prevenire a răspândirii bolilor fără a recurge la incendierea miriștilor și a resturilor vegetale sunt respectarea tehnologiei de cultură, rotația culturilor, măsuri de igienă culturală, efectuarea tratamentelor fitosanitare la avertizare sau distrugerea resturilor vegetale prin mijloace mecanice. Cei care nu respectă legislația riscă să fie sancționați cu amenzi de câteva mii de lei sau chiar să rămână fără subvenții.

BZI

  

Related posts

Conducerea municipiului cheamă alături societatea civilă și sectorul privat, dar nu a făcut nimic din ce a promis în campania electorală

Marius Parteni

Spitalul CF Paşcani a rămas fără anestezist. Până la organizarea unui concurs se vor efectua doar intervenţii chirurgicale cu anestezie locală

Ema Roman

Primarul Dumitru Pantazi ridică din umeri la starea de incompatibilitate a cuscrului său Gică Zanet: „Instituția noastră nu are competențe în evaluarea declarațiilor de avere și de interes”

Răzvan Grecu
Încarcă...