RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Regional

Vremea se răcește de vineri, în toată țara. Ninsori și viscol anunțate la munte, în ultimele zile de octombrie

Vremea se schimbă în România, la sfârșit de octombrie, după ce o masă de aer rece din nord-vestul continentului va pătrunde în țara noastră. Temperaturile încep să scadă de vineri, în majoritatea zonelor, dar mai ales in Maramureş, Moldova, Transilvania. La munte, sunt așteptate ninsori şi viscol.

Vineri, vremea se va rãci accentuat, astfel cã, în cea mai mare parte a ţãrii, valorile termice se vor apropia de cele normale pentru sfârşitul lunii octombrie.

Cerul va avea înnorãri şi va ploua pe arii extinse în majoritatea zonelor.

În jumătatea de est, ploile vor fi mai frecvente în cursul zilei şi spre sfârşitul intervalului, iar în regiunile intracarpatice aria ploilor va fi în extindere seara şi noaptea.

  

Local se vor acumula cantitãţi de apã de peste 15…25 l/mp. În zona montanã, la peste 1500 m altitudine, ziua vor fi precipitaţii mixte, iar noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de 80…90 km/h pe creste, dar se va intensifica local şi temporar şi în celelalte zone, cu viteze mai mari, în general de 55…60 km/h, în sudul Banatului şi în Oltenia.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 17 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 9 grade

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 31 octombrie

Sâmbătă, va fi o vreme mai rece decât în mod obişnuit la aceastã datã în jumãtatea de est a ţãrii. Astfel cã maximele se vor încadra între 8 şi 14 grade, uşor mai ridicate în extremitatea de sud-vest, pânã la 16…17 grade.

În regiunile est-nord-estice înnorãrile şi ploile vor fi persistente, iar în jumãtatea de sud cerul va fi noros pe parcursul zilei, când va ploua pe arii relativ extinse; în restul timpului şi al teritoriului, cerul va fi variabil. Izolat se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate.
În zona montanã, în special la altitudini de peste 1400 m în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor predomina ninsorile.

Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste şi va avea intensificãri locale şi temporare şi în celelalte zone, în medie cu viteze de 50…55 km/h.

ziarul de iasi

Related posts

Inaugurarea cabinetului parlamentar al deputatului Costel ALEXE (VIDEO)

Redacția

Județul Iași este sub cod galben de caniculă joi și vineri. Temperaturi de 35 de grade

Redacția

Grădina Zoologică din Piatra Neamț, prădată de hoți: ”L-au furat niște turiști”

Redacția
Încarcă...