NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vremea se răcește de vineri, iar din weekend revin ninsorile și precipitațiile mixte în întreaga țară

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua saptamani o racire accentuata a vremii, in special dupa 14-15 ianuarie, interval de la care sunt estimate si precipitatii in toate regiunile, la inceput sub forma de ploaie, ulterior predominand ninsorile.

 

In Moldova, in primele doua zile ale intervalului de prognoza, vremea se va mentine calda pentru aceasta data, cu o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade, in timp ce media minimelor la scara intregii regiuni, pozitiva, va fi intre 1 grad si 3 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scadere treptata, astfel incat, in intervalul 17 – 19 ianuarie, maximele diurne nu vor mai depasi -6 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse intre -13 si -12 grade. Dupa aceasta data si pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile vor creste spre valori apropiate de cele climatologic normale, de zero grade, ziua, si aproximativ -8 grade noaptea, in medie. Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai mare in intervalul 15 – 17 ianuarie, apoi va ninge pe arii mai restranse.

La munte, in prima saptamana, vremea se va raci accentuat. Astfel, la inceputul intervalului vor fi valori medii diurne de 6 – 7 grade si nocturne de aproximativ zero grade, iar pe 18 si 19 ianuarie se vor inregistra -12 grade pe timpul zilei si -18 grade noaptea. Regimul termic va marca o crestere treptata, iar la sfarsitul intervalului de prognoza media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre -6 si -4 grade si a celor minime se va situa in jurul a -12 grade. in prima zi se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie si lapovita, apoi va ninge, cu o probabilitate mai mare si mai abundent, in intervalele 11-14 ianuarie, respectiv 15-18 ianuarie.

Estimarile meteo sunt realizate de ANM, pe baza produselor numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

articolul integral pe stirileprotv.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

EXCLUSIV: Ce conţin plângerile de la ANI care îi vizează pe şefii de la DSV, cu neveste de sute de mii de euro

Redacția

Locatari amenințați cu debranșarea de către furnizorul local de apă potabilă

Marius Parteni

Audiențe prefect: problemele cu fondul funciar, principalul subiect! Foarte multe titluri de proprietate, greșite de Primăria municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site