NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vremea în România. Anunţ al meteorologilor

După ninsori, viscol şi ger, de astăzi vremea se va încălzi.

Maximele termice vor atinge săptămâna aceasta 12 grade în unele zone ale ţării şi vin ploile.

Mihai Huştiu de la ANM:

„De astăzi, vremea se va încălzi. Intrăm pe un regim de circulaţie vestică, aşa încât aerul mai cald dinspre Atlantic şi dinspre Marea Mediterană va ajunge şi pe meleagurile noastre, iar temperaturile maxime de astăzi vor fi cuprinse în general între 4 şi 12 grade.

Însă, o dată cu această încălzire, sisteme frontale ce vin dinspre Europa Centrală vor aduce precipitaţii pe arii mai extinse în vestul, centrul şi nord-vestul ţării, local şi în restul teritoriului, mai ales în noaptea de luni spre marţi. Iar această vreme mai caldă se va menţine pe tot parcursul săptămânii. Practic, la nivel naţional sunt prognozate temperaturi maxime cam în fiecare zi cuprinse în general între 3 şi 10 grade, în anumite zile am putea depăşi 10-11 grade în regiunile sudice şi estice, dar precipitaţiile vor continua, vor fi mai frecvente în vest, în nord, în centru, în zonele de munte. Temporar vor mai fi precipitaţii şi prin sudul şi sud-estul ţării, de această dată mai ales sub formă de ploaie şi doar la munte temporar să mai fie şi lapoviţă şi ninsoare, mai ales în zona înaltă. Vântul va avea intensificări începând cu ziua de luni în toate zonele montane, dar treptat vântul se va intensifica şi în restul ţării, deşi în termometre vom depăşi 10 grade în anumite zone, din cauza vântului temperatura resimţită nu va fi atât de ridicată.

sursa www.radioiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Motivul pentru care finanțarea evenimentului „Zilele Municipiului” era să fie blocată în Consiliul Local (DOC)

Marius Parteni

Mai multe societăți din Pașcani sunt amenințate cu sistarea apei de către Apavital (DOC)

Oana Cordoneanu

Primăria a asfaltat în această dimineață gropile betonate de Sorin Olariu. Liderul PMP Pașcani a primit avertisment de la Poliția Locală!

Răzvan Grecu
Încarcă...