RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vreme neobișnuit de caldă pentru finalul de an. Maximele ating 17 grade

Astăzi avem vreme neobişnuit de caldă. O să plouă, mai întâi, în sud-vest, în sud şi prin centru, însă, pe seara, ploile ajung în vest şi în nord-vest. În rest, se anunţă timp frumos, iar maximele ating 17 grade.

În Dobrogea şi Bărăgan domină atmosfera însorită, dar, din când în când, se înteţeşte vântul. Vremea continua să fie foarte caldă pentru această perioadă, iar la amiază se vor înregistra 16…17 grade.

În nordul Munteniei şi în sudul Moldovei regăsim o situaţie similară: soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar temperaturile urcă până la 14 grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina avem câţiva nori de vreme bună. Atmosfera rămâne foarte caldă pentru sfârşitul lui Decembrie, iar maximele vor atinge 12…13 grade.

  

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem o zi însorită şi caldă, cu temperaturi de 12 grade Celsius. Spre seară şi la noapte, norii se înmulţesc şi apar ploi.

În ţinuturile vestice găsim vreme schimbătoare. O să plouă, însă vor fi şi scurte momente însorite. Vântul are intensificări în prima parte a zilei, iar, la amiază se vor atinge chiar şi 15 grade.

În Transilvania, soarele se arată doar trecător, însă va fi foarte cald pentru această perioadă. În depresiuni temperaturile ajung la 7 grade, în timp ce, în vestul provinciei, se vor înregistra 13 grade. Din când în când, e posibil să cadă câţiva stropi de ploaie.

În Oltenia prindem vreme închisă, cu ploi în cea mai mare parte a zilei. Vântul se înteţeşte din când în când, iar maximele urcă până la 11 grade.

În ţinuturile sudice avem atmosferă plăcută în zonele de câmpie. La deal şi la munte se adună norii şi o să plouă slab, însă vremea rămâne foarte caldă pentru dată din calendar: în Lunca Dunării temperaturile urcă până la 17 grade.

În Bucureşti se anunţă o zi însorită şi neobişnuit de caldă pentru finalul lunii Decembrie. La amiază, temometrele vor indica 15 grade Celsius. La noapte e posibil să se lase iarăşi ceaţă, iar minima coboară până la 3 grade.

Şi la munte este mult mai cald decât în mod normal. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor fi ploi sau lapoviţă şi se pot strânge cantităţi mari de apă. Iar vântul are intensificări pe creste, pe unde va sufla cu peste 100 de km/h.

Joi avem încă o zi foarte caldă. În ţinuturile vestice o să vină ploi consistente, în timp ce, în zona montană aferentă, se anunţă lapoviţă. Vântul continuă să sufle tare în sud-vest, în sud-est, dar şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

În ultima zi din an, vremea se menţine deosebit de caldă, deşi temperaturile scad uşor. Ploile cuprind majoritatea zonelor, iar pe crestele montane o să fie lapoviţa şi ninsoare. În Dobrogea, în Banat şi în zonă înaltă a Meridionalilor se înteţeşte vântul.

Vineri, temperaturile scad, însă atmosfera rămâne caldă pentru începutul lunii Ianuarie. În nord-vest şi în centru se anunţă lapoviţă, iar, la munte vor predomina ninsorile. În rest, soarele se arată doar trecător, iar vântul are intensificări în nord-vest, în centru, în sud-est, dar şi în Orientali.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Luni, 21 iunie, este zi liberă – a doua zi de Rusalii. Când nu se mai lucrează

Redacția

Apa potabilă este oprită în Blăgești

Redacția

Pașcaniul furat: redevența facturată către ApaVital a atins un nou minim istoric!

Marius Parteni
Încarcă...