NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vreme caldă în primele zile ale săptămânii. De joi temperaturile scad

Temperaturile se mențin ridicate în prima jumătate a săptămânii, fiind anunțate cu până la 8 grade mai mult decât normalul perioadei, iar maxima va ajunge în anumite zone și până la 32 de grade. Valorile vor coborî în a doua jumătate a săptămânii, când temperaturile vor fi apropiate sau chiar sub cele normale pentru această dată, informează ANM.

 

Reprezentantul ANM a precizat că săptămâna va debuta cu o vreme caldă, luni înregistrându-se temperaturi de la 21 de grade în estul Transilvaniei, până la 32 de grade în Lunca Dunării.

„Ploi vor fi mai ales după-amiaza și seara, local în vest, nord și centru, în rest, vreme bună. Vânt vom avea la munte, în special pe creste mai intens, dar pe suprafețe mici și în restul teritoriului, adică în zonele mai joase, cu precădere în Crișana, Maramureș, în general în interiorul Arcului Carpatic. Pe creste, vântul poate depăși 70-90 km/h”, spune meteorologul.

Marți, vremea se va menține frumoasă, însă vor scădea puțin temperaturile. Atunci se vor înregistra, potrivit reprezentantului ANM, între 18-19 grade în estul Transilvaniei și prin Maramureș, și 30 de grade în Lunca Dunării. De asemenea, ploile vor ocoli întreaga țară pe tot parcursul zilei de marți.

Miercuri, temperaturile se vor afla din nou într-o ușoasă creștere comparativ cu ziua de marți. Cele mai puține grade în termometre se vor înregistra pe litoral, între 20 și 22 de grade Celsius. În restul țării vor fi peste 22 de grade, chiar până la 32 în Lunca Dunării.

„În prima parte a zile de miercuri nu vor fi ploi, după care încet, acestea se vor înmulți în Banat, Crișana, Maramureș și parțial în Transilvania”, informează meteorogolul de serviciu.

Începând cu cea de-a doua jumătate a săptămânii, temperaturile vor avea tendința să scadă, mai spune meteorologul. Scăderile de temperatură se vor întregistra pentru început în vest, nord, centru, după care și în restul țării.

 

sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Păşcănenii la dezbaterea publică de ieri seară organizată de Actualitatea Tv: referendum sau vot împotriva ApaVital

Răzvan Grecu

Consilierii locali chemați de primarul Dumitru Pantazi să aprobe garantarea cu bugetul local a facturilor la gaz către Tinmar Energy! Prețul gigacaloriei scade către populație de la 129,80 lei la 100 de lei pentru o gigacalorie!

Răzvan Grecu

RAGCL Pașcani angajează economist

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site