NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vor fi achiziţionate 3 milioane de teste rapide şi 10 milioane de seringi pentru vaccinare

Guvenul a adoptat joi seara o ordonanţă de urgenţă privind achiziţia de materiale sanitare şi echipamente în valoare de 67 milioane euro, a anunţat, vineri, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a precizat că, printre altele, vor fi cumpărate trei milioane de teste rapide pentru COVID-19 şi 10 milioane de seringi pentru viitoare campanie de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.

„Ieri s-a aprobat ordonanţa de urgenţă privind stocurile strategice, modificarea anexei şi a echipamentelor care se achiziţionează prin ONAC pentru stocurile strategice şi prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. S-au adăugat următoarele tipuri de echipamente (…): teste rapide antigen care urmează să fie folosite conform indicaţiilor în mod deosebit pentru persoanele simptomatice – trei milioane de teste; măşti chirurgicale, pentru că în stocurile strategice aveam doar măşti FFP2, FFP3 şi este necesar să introducem şi măştile chirugicale pentru anumite categorii de personal – cinci milioane de bucăţi; seringi – 10 milioane de bucăţi. Motivaţia este pregătirea pentru campania de vaccinare care va fi în cazul în care începem vaccinarea pentru SARS-CoV-2. Este posibil ca aceste vaccinuri să nu vină în doze unice, ci să vină multidoze. Astfel, ne pregătim să nu ajungem la o criză de seringi la momentul respectiv”, a precizat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ziarul de iasi

  
Advertisements

Related posts

Peste 7.000 de țigări ascunse în pneurile unui autoturism

Redacția

Copac căzut peste o mașină în mers, în județul Suceava. O femeie din mașină a murit pe loc. Traficul este în zonă este oprit complet

Redacția

Amănunte importante pentru obţinerea permisului auto

Redacția
Încarcă...