NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

„Vocea comunității”, proiect dedicat persoanelor vulnerabile din Târgu Frumos

Un proiect important pentru comunitatea locală din Târgu Frumos este în derulare și își propune să faciliteze comunicarea dintre autorități și instituțiile publice și cetățenii vulnerabili. Este vorba despre proiectul „Vocea comunității”, derulat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Asociația Română de Literație și Fundația Ancora Salvării (Foundation Ancora) și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.497,50 euro, prin programul Active Citizens Fund – Romania, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021.

Advertisements

170 de părinți din grupurile vulnerabile vor beneficia de sesiuni de educare și capacitare dedicate înțelegerii și aprofundării conceptelor de drepturi și servicii la care pot avea acces dar și definirii problemelor cu care se confruntă. 50 de copii vor beneficia de servicii socio-psiho-educaționale integrate cu impact la nivel de copil și familie. 35 de lideri locali vor avea oportunitatea de a participa la workshop-uri în cadrul proiectului. Utilitatea acestora va avea efecte în incluziunea socio-educațională în familie, în comunitate și școală a persoanelor vulnerabile din toate grupurile identificate. În proiect va fi dezvoltată o hartă a nevoilor sociale, un instrument bazat pe o cercetare sociologică la nivel local ce va constitui un punct de reper în identificarea nevoilor focale și a intervențiilor necesare pentru comunitate.

Prin activitățile propuse în proiect, „Vocea Comunității” creează mediul ideal pentru un dialog deschis, eficient și empatic între populația vulnerabilă și autoritățile publice, sprijinind astfel soluționarea problemelor din comunitate.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cupa Dacilor – o competiție finalizată cu succes la Liceul Teoretic „Ion Neculce” din Târgu Frumos

Redacția

Investiţii în oraşul Târgu Frumos: Infrastructură rutieră şi proiecte pentru tineri, în 2016

Ema Roman

Poliția a aplicat sancțiuni de 75.500 lei în piața din Tg. Frumos

Marius Parteni
Încarcă...