NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vis împlinit după moarte pentru tatăl a 5 copii care plângeau de foame. Înfrânt de neputință, bărbatul și-a luat viața

Cinci copii din Stroiesti, Vaslui, au rămas fără tată, după ce părintele și-a pus capăt zilelor de supărare că nu le poate potoli foamea, iar tragedia familiei a mobilizat comunitatea să le vină în ajutor.

Săptămâna trecută, înfrânt de neputință, bărbatul de 33 de ani, văcar în sat, s-a spânzurat într-un grajd din apropierea casei, unde a fost descoperit chiar de unul dintre copii.

Gestul bărbatului a trezit multe emoții, iar oamenii au decis să schimbe în bine soarta celor cinci copii rămași doar cu mama lor. Acum, cei cinci frați și mama lor au primit jucării, creioane colorate, mâncare, dar și un frigider nou în care să poată ține mâncare pe viitor.

Cu durere în glas, bunica copiilor își plânge fiul mort: “Nu trebuia ca bãiatul meu să facă treaba asta. Nu trebuia să se spânzure. Lasă, că ne-am fi descurcat asa cum puteam, dar era bun sã fie între noi. Să fie tatã lângă copii”, spune bunica, potrivit vremeanouă.ro.

Vecinii spun că bărbatul era învățat cu greul pentru că dintotdeauna a fost sărac și a muncit din greu. Dar faptul cã veniserã pe lume 5 copii în familia lor, era mult prea mult pentru cât putea el să câstige pentru hrană.

”Numai el stie ce a fost în sufletul său, dacă s-a dus afară si s-a spânzurat. Aveau în casã vreo douã kilograme de cartofi, dar nu aveau deloc ulei, ca să îi poată prăji. El nu a mai putut face fată. Nu e grajd ce aveau ei acolo, ci e o ruinã. Acolo s-a omorât, că, spune lumea, copiii tot cereau de mâncare. Cu foamea nu te joci”, povestesc vecinii.

Copleșită de ajutorul venit din partea oamenilor, mama celor cinci copii le-a mulțumit pentru tot ceea ce a primit.

“Multumim din tot sufletul pentru tot. Tuturor oamenilor le multumim. Nu ne-am asteptat si nu am crezut cã vom fi ajutati asa de mult”, a spus Roxana Vasilache, mama copiilor.

OBSERVATOR

loading...
Advertisements

Related posts

Copilul din Miroslovesti strivit de un utilaj agricol a plecat din spital fara un picior

Redacția

Tomograf de ultimă generație la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Sute de participanți la Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți, la Pașcani. O singură persoană a fost angajată pe loc, 120 au fost selectate în vederea angajării

Oana Cordoneanu
Încarcă...