RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Virusolog spaniol: Măștile și distanțarea socială ar putea fi necesare doi ani

Un proeminent virusolog spaniol, Margarita del Val, avertizează că oamenii ar trebui să se obișnuiască cu ideea că purtarea măștilor și măsurile de distanțare socială vor fi necesare cel puțin doi ani, în condițiile în care lupta cu noul coronavirus nu este o cursă de o sută de metri, ci un maraton.

“Vom trece peste asta în câțiva ani, dar nu trebuie să vă așteptați că va fi o cursă de 100 de metri. Va fi un maraton”, a declarat, pentru publicația marketwatch.com, del Val, care lucrează la Consiliul spaniol național de cercetări (CSIC) – Salud Global/Global Health.

În opinia sa, nimeni nu poate miza pe o singură măsură de luptă împotriva Covid-19 iar schimbări ale stilului de viață vor fi necesare. “Va trebui să ne obișnuim să purtăm o mască și să luăm unele măsuri câțiva ani și să le integrăm în vața noastră cotidiană, să uităm de ele, se vor transforma în ceva care vă va fi util,” a adăugat ea.

Advertisements

Margarita del Val consideră, de asemenea, că teatrele, care oferă o ventilație decentă și unde oamenii poartă mască și vorbesc puțin, ar putea fi mai sigure decât restaurantele.

Advertisements
  

ziarul de iasi

Related posts

Coronavirus România. Care este cea mai afectată categorie de vârstă de îmbolnăvirile Covid-19. Analiză

Redacția

DSP Iași: A scăzut numărul cazurilor de infecții respiratorii acute. Un deces din cauza gripei

Redacția

Patru mituri despre vaccinul împotriva Covid, demontate de un cercetător de la Oxford

Redacția
Încarcă...