RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Virgil Musta, despre sărbătorile de iarnă: ”Nu vor mai fi posibile în acest context”

Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, a precizat că, anul acesta, îi îndeamnă pe oameni să nu își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă, pentru că acestea nu vor fi posibile, în contextul pandemiei.

„Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav. Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse. Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a spus Virgil Musta.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Related posts

Odată cu încălzirea vremii vine și pericolul căpușelor: „Trebuie evitate zonele în care vegetația este înaltă”

Redacția

A crescut numărul persoanelor infectate cu COVID-19: 277 de cazuri în țară, încă două în Iași. Situația pe vârste (FOTO)

Redacția

Un milion de doze de vaccin gripal ajung la începutul toamnei la medicii de familie

Redacția
Încarcă...