NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Viorica Dăncilă dă târcoale Iașului. Pentru ce va fi luată la rost dacă va ajunge vineri pe aici

Premierul intenţionează să vină la Iaşi în calitate de lider al partidului de guvernământ. Ieri, vizita nu era confirmată 100%, dar asociaţiile pro-autostradă au solicitat public o întrevedere cu Viorica Dăncilă pe subiectul A8.

Între timp, CNAIR a scos la licitaţie şi revizuirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni-Iaşi.

  

Preşedintele Partidului Social-Democrat ar putea fi prezent, vineri, la Iaşi. Viorica Dăncilă a anunţat încă de alaltăieri că urmează să viziteze filiale ale partidului, vizate fiind joi şi vineri Suceava, Botoşani şi Iaşi. Totuşi, până ieri, prezenţa Vioricăi Dăncilă la Iaşi nu era pe deplin confirmată. 

Asociaţiile care militează pentru construirea Autostrăzii Unirii, Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş/ A8, au solicitat public o întrevedere cu primul ministru, considerând că „acest obiectiv strategic naţional şi european este în pericol“.

„În urmă cu trei săptămâni v-am adresat o scrisoare deschisă în legătură cu ignorarea acestei autostrăzi. (…) V-am solicitat atunci o nouă întrevedere pentru a vă prezenta în mod detaliat de ce este importantă această autostradă pentru noi, pentru locuitorii Moldovei ocolite în mod sistematic de marile investiţii de infrastructură. Având în vedere că vineri, 16 august 2019, veţi fi prezentă la Iaşi, dorim să avem o întâlnire pe aceeaşi bază de colaborare. Credem că veţi fi de acord cu noi că interesele Moldovei nu mai pot fi ignorate fără asumarea tuturor riscurilor politice şi sociale care decurg de aici“, se arată în scrisoarea semnată de lideri ai Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei şi ai asociaţiilor Moldova vrea Autostradă şi Împreună pentru A8.

Simplă coincidenţă?

Chiar în ajunul preconizatei vizite a premierului la Iaşi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat în licitaţie pe platforma electronică de achiziţii publice completarea/ revizuirea Studiului de Fezabilitate şi elaborarea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor pentru tronsonul de autostradă Iaşi-Ungheni. 

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Guvernul Orban a picat: moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată

Redacția

Exit poll: ora 21.00. PNL şi PSD, luptă până la ultimul vot. USR-PLUS pe locul trei!

Redacția

100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.Importanța și necesitatea reconstruirii podurilor de peste Prut

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site