RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Vine gerul Bobotezei!

Vom avea ger de Boboteaza anul acesta, intrucat meteorologii prognozeaza temperaturi negative inclusiv pe 6 ianuarie.

 

In consecinta, anul acesta crucea din curtea Mitropoliei va fi facuta din gheata, si nu din crengi de brad, ca anul trecut. Pana atunci insa, locuitorii din judetele Moldovei mai au parte de temperaturi pozitive doar miercuri, 4 ianuarie. De pe 5 ianuarie, in toata Moldova se va instala un val puternic de frig.

  

“Vremea in Moldova va intra intr-un proces de racire, devenind geroasa noaptea si dimineata. Se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare in data de 5, acestea vor fi pe arii extinse in sud si la munte si local in rest, in special in cursul noptii de 5 spre 6, in cursul zilei de 6 ianurie si vom mai avea precipitatii sub forma de ninsoare pe spatii extinse in sud si local in rest si in data de 7 ianuarie si se va depune strat de zapada”, a spus Gina Tiron, meteorolog.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 6 grade pe 5 ianuarie, apoi ele vor scadea puternic, osciland intre -14 si -8 grade. Noaptea va fi si mai frig: minimele vor fi cuprinse intre -20 si -13 grade Celsius.
“In noaptea de 5 spre 6, in cursul zilei de 6 si de 7 ianuarie, indicele de racire va atinge pragul critic”, a completat Gina Tiron, meteorolog.

Gerul se va mai domi incepand cu data de 9 ianuarie, adica de la inceputul saptamanii viitoare.

Sursa: topiasi.ro

Related posts

Marşul pentru viaţă :“Fiecare viaţă este un dar”, în Paşcani

Redacția

Clubul Impact Special Pașcani în finala Premiilor Regionale pentru Practici Eficiente de Service-Learning

Redacția

Sala plină la Concertul “Mirel Manea Orchestra”, organizat de Casa de Cultură (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...