NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Vin ajutoarele de la UE

Ajutoarele alimentare oferite de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate vor ajunge la beneficiari până de Crăciun.

Astfel, fiecare persoană va primi câte două colete cu alimente, acestea având o greutate totală 27 de kilograme. „La nivelul judeţului Iaşi sunt 147.839 de beneficiari”, a declarat Dan Cârlan, prefectul Iaşului.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii acestui proiect sunt familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la venit minim garantat, şomerii, pensionarii a căror pensii sunt mai mici de 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat, invalizii, veteranii şi văduvele de război. Pachetul cu ajutoare alimentare va conţine trei pungi de făină albă de grâu, trei pungi de mălai, doi litri de ulei, patru conserve din carne de porc, trei conserve din carne de vită în suc propriu şi cinci conserve cu pate de ficat. Cutia este doar o jumătate din raţia alocată unei persoane, fiecare beneficiar urmând să primească două astfel de pachete. Distribuirea acestor colete va fi manageriată de primarul fiecărei comune.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Au început recrutările pentru şcolile militare. Vezi condiţiile şi numărul de locuri în ţară

Redacția

Zile de foc pentru pompierii din Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Pe patul de spital după ce au suferit accidente casnice

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site