NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO: Primul interviu cu Victor Costache după demisie. Săgeţi către Orban şi Arafat. Ce hotel din Bucureşti a fost transformat în spital

În primul interviu acordat după demisia de la Ministerul Sănătăţii, Victor Costache vorbeşte despre relaţia cu premierul Ludovic Orban şi cu secretarul de stat din MAI Raed Arafat. Câte teste are România în acest moment şi câte urmează să mai vină? Va face faţă sistemul sanitar în cazul în care vor apărea mii de cazuri pe zi? Cine e vinovat pentru dezastrul de la Suceava? Răspunsurile, în interviul de mai jos.

Adevărul: Sunt câteva ore de la demisia dvs din „motive personale”, după cum a explicat domnul Ludovic Orban. Care sunt acele motive personale care v-au făcut să renunţaţi la funcţia de ministru în plin război cu pandemia de coronavirus?

Victor Costache: Ştiţi foarte bine că miniştrii rareori demisionează şi ştiţi că sunt un luptător, un medic care a depus un jurământ. Niciodată nu am abandonat şi nu abandonez. Demisiile, nu vreau să intru în detaliu, demisiile miniştrilor sunt într-un anumit fel, o anumită procedură să spunem. Vreau să vă spun că am rămas în linia întâi. Voi ajuta echipa ministerului Sănătăţii deoarece suntem în plină criză. Voi rămâne lângă ei cât de mult vor dori cei care conduc în momentul de faţă ministerul Sănătăţii. Am reuşit săptămânile acestea să elaborăm un proiect complex, un plan foarte organizat şi foarte bine structurat de reacţii a spitalelor împotriva acestui flagel. Un centru de comandă care poate pentru prima oară în istoria ministerului Sănătăţii să gereze resursele şi logistica şi de asemeni rămân în prima linie şi alături de pacienţii mei. Deci voi rămâne în prima linie.

Deci să înţeleg că mai degrabă aţi fost împins spre demisie, că nu a fost un act de voinţă personală.

Da, cred că nu e momentul acum să dăm foarte multe detalii. Suntem în plină criză. Lucrurile vor ieşi la iveală în momentul potrivit. Acum trebuie să lucrăm cu toţii ca o echipă şi să ajutăm să scoatem ţara din acest impas.

Până să vină cele 200.00 de teste de coronavirus din Coreea de Sud, care încă n-au ajuns, câte teste mai avem acum? Câte teste mai are ministerul Sănătăţii, România în general?

Continuarea pe www.adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Costul real al cireşelor de „lux” din import, vândute cu 150 de lei kilogramul

Redacția

Bărbat cu coronavirus, lăsat să plece acasă de două ori de la UPU. Abia a treia oară a fost testat

Redacția

În ce condiții ar putea fi anulate amenzile uriașe date în baza ordonanțelor militare

Redacția
Încarcă...