RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

VIDEO: O cisternă cu încărcătură explozivă ce venea spre Iași s-a răsturnat: șoferița a derapat în sens giratoriu

Traficul este întrerupt, marţi dimineaţa, pe DN 2, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă s-a răsturnat, fiind risc ridicat de explozie, a informat Infotrafic. Conform IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău.

Potrivit sursei citate, evenimentul s-a produs la intersecţia dintre DN 2 cu DN 1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, după ce o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a intrat în sensul giratoriu şi s-a răsturnat.

Substanța care se scurge din cisternă este diluant White Spirit, puternic volatil și inflamabil.

Șoferul și însoțitorul acestuia au ieșit singuri din cabină, după ce vehiculul s-a răsturnat.  Nu au fost persoane rănite, însă sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. 
“Din primele date de la faţa locului a reieşit că, în timp ce conducea o autocisternă pe DN 1B pe direcţia Ploieşti-Buzău, o şoferiţă de 46 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei în intersecţia cu sens giratoriu, răsturnându-se pe lateral. De îndată, după primirea sesizării, la faţa locului au fost dirijate mai multe echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru restricţionarea traficului şi dirijarea pe rute ocolitoare, în vederea eliminării eventualelor riscuri pentru populaţie. Au intervenit conform competenţelor, de asemenea, echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu rănirea de persoane”.

  

Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Pompierii intervin cu 4 echipaje și au cerut sprijinul unui echipaj specializat în situații de risc chimic. Se așteaptă o macara de mare putere, care să repună cisterna pe roți. Încărcătura urmează să fie mutată într-un alt recipient. 

Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

https://www.facebook.com/isubz.situatiideurgenta/videos/2960735040697575

ziarul de iasi

Related posts

Surpriza de la videochat: a dat peste fiica sa minoră. Rezultatele anchetei

Redacția

Agent de poliție din Târgu Frumos, prins beat la volan! Omul legii era îmbrăcat în uniformă și se îndrepta spre muncă. Acesta a declarat că a băut tinctură de propolis

Redacția

IML a stabilit cauza decesului femeii găsită moartă în baie

Marius Parteni
Încarcă...