RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Nou bilanţ al cutremurului din Maroc: Peste 1.300 de morți şi 1.800 de răniți / Trei zile de doliu național

UPDATE 23.25 Salvatorii săpau sâmbătă printre dărâmături pentru a găsi supravieţuitori sub casele prăbuşite în satele izolate din munţii Atlas din Maroc, în urma celui mai devastator cutremur din ultimele şase decenii, care a ucis peste 1.300 de persoane şi a lăsat multe persoane fără adăpost, relatează Reuters, preluat de News.ro.

Cutremurul care s-a produs vineri seara târziu a avariat clădiri istorice din Marrakech – cel mai apropiat oraş de epicentru – dar cele mai multe victime au fost raportate în zonele muntoase din sud.

Ministerul de Interne a declarat că 1.305 persoane au fost ucise şi 1.832 rănite în urma cutremurului. Seismul a avut, potrivit institutului american de monitorizare geologică USGS o magnitudine de moment 6,8 şi s-a produs la o adâncime de numai 18,5 kilometri, în timp ce epicentrul său a fost localizat la 72 km sud-vest de Marrakech.

Marocul a declarat trei zile de doliu naţional, timp în care drapelul naţional va fi arborat la jumătate de catarg în toată ţara, a anunţat sâmbătă Curtea regală.

Advertisements
  

Forţele armate marocane vor desfăşura echipe de salvare pentru a furniza în zonele afectate apă potabilă curată, provizii alimentare, corturi şi pături, a adăugat aceasta.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

BREAKING Președintele Biden anunță creșterea prezenței militare a SUA în România: o nouă forță de luptă cu 3.000 de soldați și 2.000 de angajați. Biden: Putin a vrut finlandizarea Europei, dar a obținut NATO-izarea Europei

Redacția

Moscova, nemulțumită de „retorica antirusească fără precedent” a Republicii Moldova

Redacția

Masina înghițită de flăcări. Șoferița, scoasă în ultima clipă de martorii care au văzut accidentul

Redacția
Încarcă...