NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Nori de praf deasupra Bucureștiului și altor zone din Muntenia / Ministerul Mediului: vântul puternic ridică praful de pe câmpuri, nu are legătură cu Ucraina

Vântul extrem de puternic din estul țării a dus marți la ridicarea unor adevărați nori de praf în multe zone din sudul Moldovei și Muntenia, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Imaginile filmate de un reporter G4Media pe DN2, între Focșani și Urziceni, arată cum șoseaua și câmpurile din jur – multe dintre ele lipsite de vegetație – sunt acoperite de un nor de praf.

Ministerul Mediului susține că norii de praf s-au format din cauza vântului puternic (este Cod galben), care transportă praful de pe câmp, pe fondul secetei prelungite.

Ministerul Mediului arată că niciun alt indicator măsurat (monoxid de carbon, dioxid de sulf, dioxid de azot, ozon etc.) nu prezintă creșteri semnificative, nicăieri pe teritoriul României, și respingem ”ferm” orice speculație care leagă norii de praf de poluarea produsă în zona de conflict militar din Ucraina.

Advertisements
  

Comunicatul integral al Ministerului Mediului:

Astăzi, în intervalul 08:00 – 20:00, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei și sud-vestul Moldovei se află sub avertizare Cod Galben de vânt puternic, care ar putea atinge, la rafală, peste 65 km/h și chiar 80 km/h, în zonele montane.

Advertisements

În acest context,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis, discuţie cu preşedintele Elveţiei despre sprijinul pentru refugiaţii din Ucraina: Salut deschiderea de a sprijini hub-ul român de asistenţă umanitară

Redacția

WTA Strasbourg: Raluca Olaru s-a calificat în sferturile probei de dublu

Redacția

Corespondenţă de la Varşovia. Guvernul României întăreşte legăturile cu Polonia. Ce documente au fost semnate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site