NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
EvenimentIași

Video de colecție: Cum era sărbătorită Sf. Parascheva la Iași în anul 1956

Imagini de colectie cu sarbatoarea hramului Sf. Parascheva din anul 1956. Racla sfanta a fost scoasa de preoti iar multimea de oameni insotea soborul. In fata Mitropoliei a fost oficiata o slujba la care au asistat mii de credinciosi.

A venit atunci sa se inchine la Sf. Parascheva si al treilea patriarh al Bisericii Ortodoxe, Justinian. Inainte, acesta a fost Mitropolitul Moldovei. In anii 1946 – 1947, a pârjolit ogoarele din zona Moldovei, adăugându-se mizeriei lăsate de război. Arhiereul Justinian a încuviințat efectuarea primei procesiuni cu racla cu moaștele Sf. Cuvioase Parascheva de cand acestea se aflau la Iași, străbătând satele pustiite de secetă ale județelor Iași, Vaslui, Roman, Bacău, Putna, Neamț, Baia și Botoșani.

Advertisements

Ofrandele adunate cu acest prilej au fost împărțite după chibzuința arhiereului Justinian la orfani, văduve și invalizi, la cantine școlare, biserici în construcție și la mănăstiri pentru hrana bolnavilor și a călugărilor batrani și neputincioși.

tele m

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Accident lânga Peștișorul: Șoferul unui Matiz, la un pas de o tragedie ( FOTO )

Cătălin Cocoș

Unirea Principatelor sărbătorită la Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza” din Ruginoasa

Ema Roman

Pompier condamnat la închisoare de trei ori, în trei ani. Bărbatul depistat la locul de muncă într-o stare apropiată de coma alcoolică

Redacția
Încarcă...