RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

(Video) Cinci studenţi români au câştiat medalia de argint la o competiţie internaţională de proiecte IT

380 de echipe din 200 de universități, din 9 țări, au participat la competiția „Thales TechChallenge”. Teodora Moraru, Diana Mihai, Diana Popescu, Ionuț Oțelea și George Prodan formează 3psilon, echipa de tineri români care a convins că proiectul lor merită o medalie. Iată în ce propune acest aproiect, potrivit startupcafe.ro.

În total, 2.000 de studenți s-au înregistrat pe platformă și, într-o primă etapă, au fost asistați de 60 de experți Thales. Ulterior, au fost selectate 9 echipe, câte una din fiecare țară participantă. Fiecare echipă și-a prezentat și explicat proiectul printr-un film de 3 minute, care a fost analizat de un juriu internațional pe baza următoarelor criterii: inovare, importanță și prioritate, relevanță, fezabilitate, impact, claritate, calitate. Altfel spus, fiecare proiect trebuia să fie un exemplu despre cum noile tehnologii și inovarea pot fi utilizate în folosul societății.

Teodora Moraru, Diana Mihai, Diana Popescu, Ionuț Oțelea și George Prodan formează 3psilon, echipa de tineri români care a convins că proiectul lor merită o medalie. 3psilon s-a înscris în competiția „Thales TechChallenge” cu un proiect „verde” care presupune crearea unor stații de încărcare independente de rețeaua electrică, folosind sateliți plasați pe orbită. Este folosită lumina solară, iar energia astfel colectată poate alimenta rețelele orașelor, dar și mașinile electrice, prin intermediul punctelor de încărcare ce pot fi plasate pe autostrăzi.

Povestea celor cinci studenți și a echipei 3psilon este povestea a cinci prieteni care nu ratează nicio competiție din domeniul lor de interes și pentru care astfel de provocări reprezintă o sursă importantă de cunoaștere, de învățare și de perfecționare în domeniile pe care le studiază. Participă la competiții de știință și tehnologie de câțiva ani și sunt convinși că fiecare proiect i-a ajutat să se dezvolte și, în același timp, să devină mai buni și mai competitivi ca echipă. Iar acum au câștigat argintul cu proiectul lor. Au aflat de competiția „Thales TechChallenge” întâmplător, dintr-un pliant găsit la Universitate care promova concursul și s-au hotărât imediat să se înscrie.

  

Dezvoltarea proiectului a coincis cu primele luni de pandemie, iar restricțiile impuse de noua situație sanitară au fost, de asemenea, o provocare. Diana, Teodora, Diana, Ionuț și George au lucrat la acest proiect de la distanță și au învățat cum să fie eficienți, reușind să ducă totul la bun sfârșit chiar dacă nu au putut să se întâlnească. A fost un efort suplimentar, dar în același timp un demers care i-a apropiat si mai mult, care a sudat echipa. Acum, cred ei, pot face față oricărei competiții, în orice condiții s-ar desfășura. Au planuri mari pentru viitor, dincolo de continuarea studiilor, iar Teodora Moraru și Ionuț Oțelea chiar au pus bazele unui start-up din domeniul smart mobility pe care vor să îl dezvolte.

ziarul de iasi

Related posts

Măsură populistă pentru Școala Iordache Cantacuzino! După ce a întocmit un proiect pe genunchi, opoziția se bate pe o măsură asumată de actualul executiv

Marius Parteni

Dezbatere despre “Drogurile legale: cafeaua, tutunul si alcoolul” la Colegiul Unirea împreună cu Poliția de Proximitate

Redacția

Decizia luată după negocierile dintre sindicatele din Educație și Guvernul României: „Nu poate fi vorba de niciun fel de creștere salarială. Nu poate fi vorba de acordare de sporuri”

Redacția
Încarcă...