NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

VIDEO Capsulele de sinucidere asistată sunt acum legale în Elveția: “Ele nu au nevoie de un medic și medicamente”, afirmă creatorul lor

Aparatele „Sarco”, capsule printate 3D proiectate pentru a fi folosite în sinuciderea asistată, au trecut de o revizuire legală și pot acum să fie folosite în Elveția, relatează Business Insider.

Create în Olanda de dr. Philip Nitschke, aceste capsule ce amintesc de sicrie ar putea fi date în folosință în Elveția de anul viitor, potrivit Swiss Info.

Deși în Elveția este folosit pentobarbitalul de sodiu lichid pentru persoanele care doresc să se sinucidă asistat medical, creatorul Sarco susține că aparatul poate oferi o moarte liniștită fără a fi nevoie de folosirea unor substanțe controlate.

„Beneficiul pentru persoana care îl utilizează este că ele nu au nevoie de permisiune, ele nu au nevoie de un medic special care să încerce să introducă acul și nu au nevoie de medicamente greu de obținut”, a afirmat Nitschke anul trecut în timpul unei demonstrații a dispozitivului.

Advertisements
  

Capsula este activată din interior și poate fi dusă în locul în care persoana dorește să moară, indiferent că este vorba de o clinică ce oferă sinucidere asistată sau în aer liber.

Advertisements

Odată activată, interiorul capsulei este inundat cu azot în timp ce nivelul de oxigen este redus rapid,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Iohannis, semnal pentru coaliţie înainte de finalizarea măsurilor fiscale

Redacția

Răcire uşoară a vremii şi precipitaţii în toate regiunile în perioada următoare

Redacția

Totul despre alegerile din Ungaria și marile mize ale lui Viktor Orban / De ce maghiarii din România vor avea un rol esențial

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site