RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

VIDEO: Alertă fără precedent după ce un bolnav infectat cu COVID-19 a fugit ieri după-amiază din spital! Cine se numără printre cei care au intrat în contact direct cu el?

Situație fără precedent la Iași. Un bărbat diagnosticat cu COVID-19 a fugit din spital. Acesta a declarat autorităților că era ținut de două luni în unitatea medicală, că s-a săturat să mănânce orez și că trebuie să aibă grijă de tatăl lui. Conducerea spitalului a ripostat: „Este internat de pe 29 martie”. Bărbatul, fără să țină cont de repercusiuni, s-a furișat prin geamul de la baie. Strategia sa de evadare a uimit autoritățile.

Ieri după-amiază, un pacient cu coronavirus, internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, a fugit din spital, așa cum susține conducerea unității medicale, prin geamurile de la toaletă. Bărbatul s-a îmbrăcat ca pentru externare, și-a luat sacoșica cu care s-a internat și a evadat. La scurt timp, cadrele medicale i-au sesizat dispariția și au sunat la Poliție. În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit în comuna Ciurea. Acesta se îndrepta la pas spre casă. Inițial, bărbatul a spus redactorilor cotidianului „Bună Ziua Iași” că a fugit de la spital deoarece fusese internat de mai bine de două luni și nu mai suporta condițiile din spital. Mai mult decât atât, inima îl trăgea acasă fiindcă trebuia să aibă grijă de tatăl lui. Vizibil dezinteresat de consecințe, bărbatul a decis să plece acasă fără acordul medicilor. Era încă pozitiv la infecția cu COVID-19. Acest lucru nu l-a interesat prea tare. Bărbatul nu se afla la prima abatere de acest fel, iar polițiștii i-au deschis un dosar penal.

A fugit din spital. Are COVID-19

Alarma a fost dată în jurul orei 17:00. Imediat, mai multe forțe de ordine au plecat în căutarea bărbatului.

„Astăzi (n.r.- ieri), 20 aprilie, am fost sesizați de către reprezentanții unei unități medicale din municipiul Iași cu privire la faptul că în cursul zilei, în jurul orei 16:00, un pacient în vârstă de 47 de ani, internat în acea unitate medicală, confirmat cu noul Coronavirus, a părăsit unitatea medicală, fără acordul personalului. Polițiștii și celelalte forțe angrenate în activități au efectuat verificări, astfel încât, în jurul orei 19:00, bărbatul a fost depistat pe raza comunei Ciurea, de către un echipaj al Poliției Locale Ciurea. Acesta a fost preluat de un echipaj medical și transportat la spital, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat Ioana Bâlea, purtător de cuvânt IPJ Iași.

  

A doua abatere

P. Vasile, în vârstă de 47 de ani, nu se afla la prima abatere. Internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, de pe data de 29 martie, a mai avut o tentativă de evadare. Atunci, din fericire, nu a reușit să ajungă prea departe, iar autoritățile l-au prins imediat.

„De asemenea, și la data de 17 aprilie, în jurul orei 23:45, bărbatul de 47 de ani ar fi părăsit aceeași unitate medicală din municipiul Iași, fără acordul personalului medical, fiind depistat în aproximativ cinci minute de la sesizare, de un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Iași și ulterior fiind reinternat pentru continuarea tratamentului, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Reamintim faptul că polițiștii acționează în sistem integrat, alături de celelalte forțe angrenate, pentru combaterea criminalității și prevenirea răspândirii noului Coronavirus, însă nu avem printre atribuții paza unităților medicale”, au precizat reprezentanții Inpectoratului de Poliție Județean Iași.

Declarația bărbatului

Bărbatul a fost găsit de un echipaj de la Poliția Locală Ciurea în satul Dumbrava. Se afla pe drumul principal și se îndrepta spre Scânteia, acolo unde are domiciliul. El a precizat că a mers pe jos până acolo.

„Am plecat pur și simplu. M-am îmbrăcat și am ieșit… nu am ieșit pe poartă, am trecut printr-un gard. M-am săturat de stat. Am mâncat numai orez”, a precizat bărbatul.

Aseară, la Dumbrava a ajuns un echipaj SMURD care l-a transportat pe bărbat la Spitalul de Boli Infecțioase. De precizat este faptul că acesta nu a fost luat cu izoleta. În fața reporterilor, bărbatul a precizat că sufera de mai multe boli și a spus că nu a fost tratat corespunzător. Vineri, individul a mai ieșit o dată din spital, însă a fost depistat în apropiere. De acestă dată însă a parcurs o distanță de aproximativ 20 de kilometri.

Dezmințire

Perioada de izolare afectează foarte mulți pacienți din punct de vedere psihic și au reacții neașteptate. P. Vasile, în vârstă de 47 de ani, din comuna ieșeană Scânteia, confirmat cu COVID, a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase Iași, punând pe jar atât cadrele medicale conștiente de pericolul pe care îl reprezintă, dar și Poliția. Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase Iași dezminte ceea ce a spus bărbatul.

„Pacientul nu este internat de două luni, ci de pe data de 29 martie. Vom lua măsuri de siguranță mai solide cât mai repede posibil. Bărbatul este încă confirmat pozitiv și reprezintă un pericol pentru populație. Acesta va rămâne în continuare internat”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

P. Vasile va plăti scump pentru fapta sa. Poliția a deschis dosar penal.

BZI

Related posts

Amenzi pentru cei care ocupă parcările din centrul municipiului cu mașini la vânzare

Redacția

A decedat bărbatul accidentat pe trecerea de pietoni din fața Școlii ”Iordache Cantacuzino”

Marius Parteni

Bărbat de 47 de ani din comuna Drăguşeni, reţinut din cauză că şi-ar fi violat proprii copii

Redacția
Încarcă...