NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Victimele COVID, identificate, afară, în frig. Morga și spitalul din Constanța nu mai fac față numărului mare de decese

Imagini șocante vin de la Constanța, acolo unde apropiații celor decedați de COVID-19 sunt nevoiţi să îşi identifice rudele afară, în frig. Morga şi spitalul nu mai fac față, iar angajații încearcă să respecte procedurile, atât cât pot.

În imaginile surprinse chiar de către ruda unei paciente decedate, se vede cum trupurile sunt scoase din containerul frigorific, sunt identificate de apropiați, apoi puse în sicriu.

Oamenii reclamă că întreg procesul durează foarte mult, timp în care apar incertitudini.

Femeia care a surprins imaginile povestește că a reușit să-și înmormânteze mătușa abia după trei zile. Deși nu era infectată cu coronavirus, a fost identificată printre ceilalți decedați.

  

Morga și spitalul din Constanța sunt depășite, în momentul de față, de situație. Sunt raportate peste 10 decese pe zi. De altfel, orașul Constanța are o rată de infectare de 10,56 de cazuri la mia de locuitori, orașul de la malul mării fiind în carantină.

Realitate ruptă din filmele de groază şi la morga Spitalului din Horezu

Imagini șocante au fost filmate în morga spitalului suport Covid din Horezu, unde persoanele decedate sunt abandonate pe jos, ori pe mese, în mizerie, iar rudele intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțite de angajații unității medicale.

Reprezentanții spitalului spun că este o situație excepțională și că mizeria a fost făcută de rude.

Nimeni nu e în această morgă. Lipsă personal, nu e nimeni aici. Ce să fac, să scriu în caietul asta? Nici nu știu ce să fac. Să scriu că am luat decedatul, că nu l-am luat? Cine scrie în caietul asta? Cum e posibil așa ceva. (…) Fiecare își ia mortul pe care îl vrea”, spune o femeie care a venit să ridice trupul unei rude decedate de Covid, într-o filmare postată pe Internet.

observator

Advertisements

Related posts

Bisericile rămân ÎNCHISE după 15 mai! Slujbele ar putea fi permise abia în VALUL 2

Redacția

Premieră europeană în tratarea unui bolnav de COVID-19: transplantul de plămâni

Redacția

Poliția germană a găsit șase români într-un Mercedes. O verificare a dezvăluit ce s-a întâmplat cu mașina de lux

Redacția
Încarcă...