NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Viceprimarul Rățoi a demonstrat că încasările din piețe au crescut de trei ori! Pintilie despre situația din trecut:”Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă!”

Odată cu schimbarea conducerii Primăriei, piețele din municipiu au redevenit pe plus la încasări, după ce în ultimii ani acestea ajunseseră să fie finanțate din taxele pășcănenilor. Explicațiile au fost date astăzi, într-o conferință de presă, de viceprimarul Cristian Rățoi și de primarul Marius Pintilie.

Rățoi a explicat cu date concrete evoluția încasărilor în lunile noiembrie și decembrie ale anului 2020, față de perioada similară din anul 2019.

„Am făcut o afirmație referitor la piață că au crescut încasările. Am situația încasărilor și este adevărat ceea ce am spus. Am să vă dau un exemplu: încasările de la taxatori, mă refer la cele două piețe, în noiembrie 2019: 6.103 lei, iar în noiembrie 2020 au fost încasați 14.610 lei. Vedeți dumneavoastră de câte ori a crescut. În decembrie 2019, s-au încasta 6.537 de lei, iar în decembrie 2020 s-au încasat 17.354 la care se adaugă încasările de pe 30 și 31 decembrie care au fost înregistate pe 4 ianuarie pentru că serviciul de taxe și impozite locale era închis. Cu aceste încasări se ajunge pe decembrie anul trecut la încasări de peste 20.000 de lei”, a explicat viceprimarul Cristian Rățoi.

Întrebat care a fost modalitatea prin care s-a reușit creșterea acestor încasări de la piețele din municipiu, primarul Marius Pintilie a atras atenția că unul dintre motive este preocuparea zilnică a viceprimarului Cristian Rățoi și a sa pentru ca activitatea din piețe să se desfășoare normal. Pintilie a apelat la un proverb pentru a sublinia nepăsarea celor care s-au ocupat de aceste piețe în trecut: „Când pisica nu-i acasă, șoarecii joacă pe masă!”.

  

Un alt motiv pentru încasările scăzute din trecut a fost devoalat tot de primar, care a explicat că vânzătorii prefereau să ocupe domeniul public din afara piețelor pentru a face comerț, fără a fi taxați. Soluția a fost interzicerea unor astfel de practici și mutarea lor în piețe, pentru a putea fi taxați.

„Eu zic că cei din piețe au văzut că suntem preocupați de subiectul acesta. Atât eu, cât și domnul viceprimar, dar acesta mai mult ca mine, suntem prezenți des în aceste piețe, și asta contează foarte mult, pentru că atunci când pisica nu este acasă, soarele joacă pe masă! Al doilea motiv este faptul că atât în piață în vale, cât și deal se făcea comerț pe stradă, în afara piețelor, fără a se plăti, și atunci eu i-am băgat în piețe pentru a putea fi taxați. Erau foarte mulți care nu erau obișnuiți să plătească, pentru că de ani de zile erau obișnuiți să nu plătească pe comerțul stradal. Eu le-am spus să nu plece acasă, să meargă în piață pentru că noi îi primim cu brațele deschise, doar că trebuie să plătească tariful care este de plătit”, a explicat și primarul Marius Pintilie.

Advertisements

Related posts

Ce drumuri judeţene se repară în perioada următoare

Redacția

Accident de muncă, cu tentativă de mușamalizare, la operatorul de colectare și transport deșeuri!

Marius Parteni

Vocea cetățeanului deranjează! Fosta conducerea a municipiului, incomodată de aprecierile unui contribuabil

Marius Parteni
Încarcă...