RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vicecancelarul Austriei susține aderarea României la spațiul Schengen

Vicecancelarul austriac Werner Kogler susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, în ciuda declarațiilor împotrivă făcute de cancelarul Nehammer și ministrul de interne austriac, potrivit cotidianului Kurier.

Werner Kogler susține aderarea României la spațiul Schengen FOTO: EPA-EFE

Werner Kogler susține aderarea României la spațiul Schengen FOTO: EPA-EFE

Potrivit presei austriece, verzii nu susțin vetoul Austriei împotriva aderării la spațiul Schengen a României și Bulgariei. Acest aspect a fost subliniat de vicecancelarul Werner Kogler după amenințările cu veto făcute de ministrul de Interne Gerhard Karner și cancelarul Karl Nehammer.

  

„Austria susține în continuare oficial Croația, precum și România și Bulgaria aderarea la spațiul Schengen”, a declarat Kogler pentru presa austrică.

Vicecancelarul i-a transmis ministrului de interne că partenerul mai mic din coaliție nu îi susține părerea. Cu toate acestea, Kogler a apreciat că „trebuie spus și că, dacă există o frontieră Schengen, trebuie să existe și controale acolo”.

Austria anunță că va fi „foarte critică” faţă de România pe tema Schengen

Cancelarul austriac a dat asigurări miercuri, în timpul unei vizite oficiale în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Liga 1: Rapid, fără gol primit, a câștigat trei meciuri în patru etape (1-0 vs FC Argeș)

Redacția

Ministerul Sănătăţii: Centrele de recoltare a probelor biologice pentru pacienţii simptomatici, deschise între orele 10.00 şi 20.00

Redacția

Ciolacu vrea eliberararea cardurilor de sănătate la nașterea copilului, nu la 18 ani. Care sunt mizele SURSE

Redacția
Încarcă...