NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Viața a doi ieșeni, salvată de o orădeancă. Dublu transplant renal la Parhon

La Spitalul „Dr C I Parhon” Iasi s-a efectuat, în cursul nopții de miercuri, 25 martie, o nouă intervenție de transplant renal. 

Această intervenție a fost coordonată de către Agenția Națională de Transplant și efectuată după confirmarea primită de la Ministerul Sănătății că programul de transplant de la donator cadaveric continuă.

Donatorul este o pacientă în vârstă de 45 de ani, aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. Un rinichi a ajuns la o pacientă în vârstă de 55 de ani, din județul Iași, care făcea dializă de 14 ani, iar celălalt rinichi a ajuns la un pacient în vârstă de 47 de ani, tot din județ, aflat în program de dializă din anul 2018. „Grație acestui gest, doi oameni aflați în program de dializă în județul Iasi, se vor putea bucura de viaţă, după operația de transplant de rinichi. Mulțumim familiei donatorului care și-a dat acordul pentru această prelevare. Felicităm echipa din cadrul Spitalului «Dr. C.I. Parhon »Iasi, Clinicii de Urologie şi Transplant Renal, ATI şi a Clinicii de Nefrologie, pentru munca depusă în aceste zile”, a precizat dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.

ZIARUL DE IASI

Advertisements
Loading...

Related posts

Care sunt cele mai potrivite tipuri de paleți pentru mărfuri? Află avantajele!

Redacția

Taximetria neautorizată, sancţionată cu amendă de până la 5.000 de lei

Redacția

Autorităţile, în alertă. Cea mai falsificată bancnotă din România

Redacția
Încarcă...