NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Veteran de război din Soci sărbătorit la cei 99 de ani ! (VIDEO)

Unul dintre ultimii supraviețuitori ai bătăliei de la Cotul Donului a împlinit luni, 4 mai, venerabila vârstă de 99 de ani! Veteranul Nică Paiu, din satul Soci, comuna Miroslovești, a fost sărbătorit de rude și preotul Romică Siminciuc. Bătrânul reprezintă o lecție vie de istorie a ultimului secol, încă puternic și cu o inimă caldă. La momentul aniversar petrecut chiar în casa veteranului, în condiții de protecție precum cele impuse de pandemie, musafirii i-au bătut în poartă și i-au adus în semn de prețuire flori și tort.  Bătrânul Nică Paiu, un bun enoriaș al parohiei, îmbrăcat în costum național, a fost bucuros de surpriză.

”Veteranul Nică Paiu a împlinit  99 de ani. Din cauza pandemiei nu a fost sărbătorit de întreaga parohie, dar cu siguranță lucrul acesta se va împlini odată ce ușa bisericii noastre se va deschide din nou pentru toți. I-am urat dis de dimineață la mulți ani printr-o vizită la el acasă. Ne-a promis tuturor că la 100 de ani ne va aștepta în fața porții îmbrăcat în costum tradițional. Moșul Nică este printre noi pentru a ne oferi lecții de viață. Să îi dea Bunul Dumnezeu putere să facă această mult timp de acum încolo!”, a scris pe pagina sa de facebook, preotul Romică Siminciuc.

Anul trecut, la împlinirea vârstei de 98 de ani, a fost sărbătorit de întreaga comunitate, evenimentul fiind organizat tot de preotul Romică Siminciuc.

Pe bătrânul Nică Paiu nu l-au doborât nici rușii, nici războiul, și, până acum, nici trecerea timpului. A luptat la Stalingrad, în bătălia de la Cotul Donului, unde armata română a suferit cea mai grea înfrângere din istoria sa. 150.000 de ostași au fost uciși. Bătrânul Nică Paiu se numără printre ultimii supraviețuitori.

Foto facebook preot Romică Siminciuc

Publicată de Romica Siminciuc pe Luni, 4 mai 2020

Advertisements

Related posts

Ruginoasa: Evenimente prilejuite de Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural

Teona Gherasim

Primarul Hobincă din Moțca despre contestatarii săi: „Am câțiva ciudoși care crapă ca grenada!” Acesta le dorește: un sicriu sau o partidă de sex pe canapeaua sa!

Răzvan Grecu

Drum de 3 milioane lei în comuna A.I.Cuza

Redacția
Încarcă...