RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

VESTI BUNE! Protestele transportatorilor impotriva politelor RCA au dat roade. Conducerea ASF este convocata in Parlament

Membrii Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor au decis convocarea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), precum si a asociatiilor patronale si profesionale din domeniul transportului rutier de marfuri si persoane la o discutie pe tema RCA.

 

“Desi, la nivelul Comisiei pentru tansporturi si infrastructura, au existat consultari, inca de la inceputul anului 2016, cu toti factorii implicati, in urma carora ASF si-a asumat implementarea unor reglementari menite sa remedieze problemele care au condus la cresterea excesiva a tarifelor RCA, constatam ca au trecut mai bine de 6 luni si toate aceste angajamente nu au fost respectate. Astfel, in incercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situatiei create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pietei RCA. Luand act de aceasta informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decat o tergiversare a situatiei cu efecte grave asupra economiei nationale, afectand in aceeasi masura si cetateanul de rand, membrii Comisiei pentru transporturi si infrastructura au decis convocarea, in prima sedinta a saptamanii viitoare, a conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), precum si a asociatiilor patronale si profesionale din domeniul transportului rutier de marfuri si persoane”, a anuntat presedintele Comisiei, Mihai Lupu, prin intermediul unui comunicat de presa.

  

Luni, cateva sute de transportatori au protestat pe soseaua de centura a Capitalei, acestia mergand cu viteza redusa, iar circulatia fiind ingreunata. Protestele au continuat si marti.

Sursa: bzi.ro

Related posts

Doi studenți din Iași au inventat afacerea momentului! Flavian și Dumitrița au pornit cu ultimii bani din buzunare

Redacția

Agitaţia de pe bursele lumii continuă şi marţi, investitorii văd aproape numai roşu în faţa ochilor

Redacția

Curse Wizz Air în premieră la Iaşi. Compania aeriană va opera pe trei rute noi, înspre Italia şi Anglia

Redacția
Încarcă...