RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vești bune! Primarul Dumitru Pantazi propune scăderea semnificativă a preţului la căldură

Preţul gigacaloriei facturat către populaţie ar putea scădea cu 30 lei în perioada 1 decembrie 2015 – 1 martie 2016. Proiectul de hotărâre care prevede această modificare a fost iniţiat de către primarul Dumitru Pantazi şi se va afla pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local, din acest an.

De la 265 lei cat este acum, preţul s-ar putea reduce la 230 lei. Noile tarife vor intra în dezbaterea legislativului, vineri, 18 decembrie. Menţionăm faptul că RAGCL mai are la ora actuală în jur de 3600 de clienți, iar scăderea prețului de facturare ar ajuta atât societatea cât și beneficiarii de servicii.

Asta deoarece diferenţa dintre preţul de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei şi preţul facturat către aceasta va fi suportată din subvenţii. Astfel că, prin acest demers, va crește valoarea subvenției încasate de la Consiliu Local, sume de bani mult mai sigure decât cele ce trebuie încasate de la populație.

  

În momentul actual, preţul de producţie al gigacaloriei este de 391,75 de lei, iar cel facturat către populaţie de 265 lei.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

RAGCL este pregătită să furnizeze agent termic, dar are datorii la gaz de 10 miliarde. Primarul se gândește să ceară niște subvenții de la Guvern

Marius Parteni

Reabilitarea iluminatului public din Pașcani crează nemulțumiri în rândul consilierilor locali

Răzvan Grecu

ANM a prelungit codul galben de precipitatii! Judetul Iasi sub avertizare

Redacția
Încarcă...