NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vești bune! Primarul Dumitru Pantazi propune scăderea semnificativă a preţului la căldură

Preţul gigacaloriei facturat către populaţie ar putea scădea cu 30 lei în perioada 1 decembrie 2015 – 1 martie 2016. Proiectul de hotărâre care prevede această modificare a fost iniţiat de către primarul Dumitru Pantazi şi se va afla pe ordinea de zi a ultimei şedinţe de Consiliu Local, din acest an.

De la 265 lei cat este acum, preţul s-ar putea reduce la 230 lei. Noile tarife vor intra în dezbaterea legislativului, vineri, 18 decembrie. Menţionăm faptul că RAGCL mai are la ora actuală în jur de 3600 de clienți, iar scăderea prețului de facturare ar ajuta atât societatea cât și beneficiarii de servicii.

Asta deoarece diferenţa dintre preţul de producere, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrată populaţiei şi preţul facturat către aceasta va fi suportată din subvenţii. Astfel că, prin acest demers, va crește valoarea subvenției încasate de la Consiliu Local, sume de bani mult mai sigure decât cele ce trebuie încasate de la populație.

Advertisements
  

În momentul actual, preţul de producţie al gigacaloriei este de 391,75 de lei, iar cel facturat către populaţie de 265 lei.

Advertisements

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un val de aer rece lovește România: Temperaturile scad dramatic și încep ninsorile

Redacția

Tronsoane de pe DN 28 și DN 28B, închise. Restricții pe porțiuni din DN 24 și DN 2F. Aeroportul Iași a fost închis

Redacția

Spitalul Municipal Pașcani organizează concurs pentru ocuparea a două posturi de asistenți medicali, cât și pentru un post referent de specialitate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site