NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vești bune pentru locuitorii din zonele unde au fost extinderi de gaze naturale

Locuitorii din suburbiile unde au fost realizate extinderi de gaze primesc vești îmbucurătoare. În urma întâlnirii de ieri de la sediul Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei primarului municipiului Pașcani cu reprezentanții DelgazGrid, s-a ajuns la un consens.

Operatorul de gaz va prelua în administrarea rețelele realizate.

“Am fost prezent ieri la sediul agenției, unde împreună cu reprezentanții acesteia și cei de la DelGaz Grid, consider că am ajuns la un numitor comun. Vor prelua rețelele existente, dar mai întâi va trebui să realizăm o expertiză a lucrărilor. Vom rezolva această situație”, a anunțat astăzi primarul Marius Pintilie.

Marea problemă este aceea că viitoarea extindere de rețele se va realiza prin intermediul operatorului. Cetățenii municipiului sunt sfătuiți să depună solicitări scrise către DeșGaz Grid pentru ca lucrările să fie programate de distribuitor.

  

Primăria Pașcani a investit în toamna anului trecut într-un proiect de extindere a rețelelor de gaze naturale, fără ca operatorul Delgaz Grid să semneze contractul de racordare la sistemul de distribuție, ce întâmpină dificultăți în recepția și punerea în funcțiune a investiției. Motivul este blocajul produs de modificările legislative și atitudinea operatorului rețelelor de gaze.

Pentru a debloca această situație, primarul Marius Pintilie a fost la București pentru a se întâlni cu președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei. Această întâlnire a venit după ce la începutul acestei luni, deputatul Sorin Năcuță a fost și el la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei împreună cu Lucian Rusu, fost secretar de stat pe domeniul energetic, unde a stabilit că în viitorul apropiat să aibă loc o întâlnire comună între reprezentanții Primăriei Municipiului Pașcani, ai ANRE și ai Delgaz Grid.

Advertisements

Related posts

O pacientă a murit după ce ambulanța în care se afla s-a răsturnat

Redacția

Şefii Primăriei iau lecţii de accesare a fondurilor europene

Ema Roman

Pășcănenii nemulțumiți de ApaVital au ajuns în fața Primăriei.”Doi ani mai aveți domnule, și dumneavoastră și primarul. Vin acuși alegerile prezidențiale și veți vedea rezultatele” (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...