NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Veste IMPORTANTĂ pentru toţi angajaţii: ce se întâmplă cu TICHETELE de masă!

Valoarea nominală a unui tichet de masă a fost ridicată, ieri, de Senat de la 9,41 lei la 13 lei. Decizia senatorilor va trebui confirmată în sesiunea legislativă din toamnă și de către deputați, pentru ca noua valoare să fie aplicată.

 

Inițiatorii propunerii legislative au arătat că majorarea valorii tichetelui de masă este necesară deoarece impozitarea cu 16%, aplicată din 2010, a acestor tichete, precum și indexarea sporadică au condus la situația în care un singur tichet nu mai poate acoperi costul unei mese.

„Valoarea actuală a unui tichet de masă, de 9,41 lei (înainte de impozitare), nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie pentru că nu au acces la achiziționarea unei mese”, explică autorii propunerii legislative.

Potrivit argumentelor parlamentarilor, ultima indexare a tichetului a fost operată în mai anul trecut, cu doar 1%, respectiv de la 9,35 lei la 9,41 lei. Astfel, dacă la data introducerii tichetelor de masă, în 1998, ponderea acestora în salariul mediu brut era de circa 26% și de 97% din salariul minim brut, anul trecut ponderea lor a fost de 1% din salariul mediu brut, respectiv de 20% din salariul minim brut, potrivit Profit.ro.

 

Sursa: oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Concluzii după activitatea de un an al primarului: Realizările sunt ale echipei sale de profesioniști. Cele rele se datorează managementului defectuos din regii și funcționarilor care obstrucționează actul administrativ (VIDEO)

Marius Parteni

Transportul public local se închide de luni, din cauza datoriilor municipalității către RAGCL

Răzvan Grecu

Surprinzător! Încasări mai mari ca anul trecut, de Zilele Municipiului, deși mulți dintre comercianți au fost alungați de vremea ploioasă

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site