NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Vernisajul expoziției de pictură ,,Atemporal”

 

Renumitele pictorițe  Ionela și Ines Varga și-au expus lucrările la Galeria „Arcadia„ din cadrul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu„.

Mama și fiica și-au împărțit spațiul expozițional pentru prezentarea lucrărilor. Vernisajul a avut loc astăzi, iar expoziția a adus în atenția publicului pictura pe sticlă. Prezentarea operelor de artă a fost făcută cu profesionalism de criticul Maria Bilașevschi.

Este o expoziție autentică în care s-a vorbit de puritate, despre trăirile omului de rând, care au dispărut în prezent. Tematica rurală a picturii surprinde îndeletnicirile țăranului român, care este înfățișat muncind cu trudă.

 ,,Atemporal” este o expoziție de icoane pe sticlă și tablouri care reprezintă momentul de ceremonie și de sărbătorire a vieții în mișcare prin dans, lumină și culoare, spectacolul folcloric sub formă de reprezentație (de cântec și dans).

Cele două artiste, mamă și fiică, redescoperă acele trăiri autentice românești care aproape au dispărut din viața contemporană. 

Expoziția ,,Atemporal”  poate fi vizitată până până pe data de 1 mai 2019.

 

Advertisements

Related posts

(Video) Omagiu adus de trupa de teatru a Casei de Cultură, la împlinirea celor 131 de ani de la decesul lui Mihai Eminescu

Iulia Atodiresei

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. De ce Nașterea Domnului este sărbătorită în două luni diferite

Redacția

Picturi realizate de elevi din Heleșteni participă la expoziția internațională „Sărbătoarea primăverii”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site