NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ventilatoarele donate de Papa Francisc au ajuns la spitalul din Suceava

Pe lângă pachete cu măşti medicinale şi combinezoane, Suveranul Pontif a trimis şi o cruce sfinţită care să întărească speranţa oamenilor din cel mai încercat loc din ţară.

O cruce similară cu cea la care Sfântul Părinte s-a închinat în piaţa goală a Vaticanului a fost trimisă la Suceava.

Tot de la Suveranul Pontif au venit cinci ventilatoare noi şi aproape 6000 de măşti.

Ionel Oprea, coordonatorul militar al Spitalului din Suceava: A făcut un gest deosebit de prietenesc pentru poporul român care chiar dacă nu este un popor creştin catolic, este ortodox în mare parte, a apreciat în mod deosebit venirea Sanctităţii Sale în România. Iar gestul acesta este o continuare aproape firească, dar pe care noi îl apreciam la superlativ.

În total, Papa Francisc a cumpărat 30 de ventilatoare.

Cele cinci destinate României au ajuns de la Vatican la Milano. Apoi, săptămâna trecută, cu ajutorul ambasadei României în Italia, au fost aduse la Bucureşti. Sâmbătă erau la Iaşi, iar azi dimineaţă au pornit spre Suceava.

Aparatura şi echipamentele de protecţie au fost încărcate în această maşină care pleacă chiar acum către Spitalul Judeţean din Suceava, acolo unde a ţinut Sfântul Părinte să ajungă această donaţie.

Iosif Păuleț, episcopul ERCIS: Sfântul Părinte m-a rugat în numele său să transmit conducerii spitalului, personalului medical de acolo, să transmit salutul său părintesc şi grija sa părintească pentru toţi cei bolnavi.

Papa Francisc este recunoscut în toată lumea pentru preocuparea constantă faţă de oamenii greu încercaţi.

Chiar aici, la Catedrala Romano-Catolică din Iași, pe 1 iunie anul trecut Papa Francisc li se adresa celor 800 de bătrâni și bolnavi cu care el a dorit să se întâlnească aici. Înainte de a pleca i-a rugat să nu uite să se roage și pentru el.

Donaţia Papei Francisc, în valoare de aproximativ 70.000 de euro, a plecat spre România chiar de ziua onomastică a Suveranului Pontif, de Sfântul Gheorghe. Numele de mirean al Papei este Jorge, adică George.

observator

Advertisements

Related posts

Pricopie: Când dascălul strânge fondul clasei este fraudă

Redacția

Crucea Roşie Română anunţă că a achiziţionat 10 aparate de testare rapidă COVID şi 300 de kituri de testare

Redacția

Salvamarii nu mai fac respirație gură la gură, ca să salveze persoanele în stop cardio respirator scoase din mare

Redacția
Încarcă...