NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vasile Toma senator PSD: Fermierii vor beneficia gratuit de apă pentru irigarea culturilor, o perioadă stării de urgență

This poll has ended (since 4 days).

A fost corectă decizia PSD de a majora prețul la apă?

Nu
1,365 for votes number
Da
268 for votes number

Toți fermierii vor benefica de apă gratuită pentru a-și iriga culturile, afirmă senatorul PSD Vasile Toma. Parlamentarul ieșean apreciază demersul de promulgare a legii prin care fermierii vor fi protejați în caz de secetă.  

„Susțin dintotdeauna că trebuie să sprijinim agricultorii români și, de aceea, apreciez că președintele României a dat curs, prin promulgare, unei legi necesare pe care am susținut-o impreuna cu colegii: Legea 67/2020 pentru completarea art. 9 din Legea apelor nr. 107/1996. În contextul secetei extinse preconizate în acest an in țara noastră, o lege mult așteptată de fermieri a fost adoptată de Parlamentul României. Este o măsura salvatoare luata de legislativul actual pentru agricultura românească. Prin aceasta modificare a Legii apelor, toți fermierii vor beneficia gratuit de apă pentru irigarea culturilor pe toată perioada stării de urgență și încă șase luni după ridicarea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, se elimină în perioada sus menționată, toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor, în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații, iar termenele de eliberare ale acestora sunt reduse la jumătate.

„Este o decizie care îndreaptă o inechitate și creează egalitate între fermieri, deoarece până astăzi au beneficiat de apă gratuită doar fermierii ale căror terenuri agricole se află pe raza amenajărilor de irigații”, mai declară senatorul Toma.

loading...
Advertisements

Related posts

Investiţie majoră pe tronsonul Gura Bîdiliţei – Criveşti – Vânători

Ema Roman

Firma primarului a câștigat procesul cu Primăria! Judecătorii au decis respingerea recuperării datoriei de 2,7 milioane lei din cauza prescripției!

Răzvan Grecu

Ședință de îndată la început de săptămână pentru RAGCL Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...