NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vasile Toma senator PSD: Fermierii vor beneficia gratuit de apă pentru irigarea culturilor, o perioadă stării de urgență

Toți fermierii vor benefica de apă gratuită pentru a-și iriga culturile, afirmă senatorul PSD Vasile Toma. Parlamentarul ieșean apreciază demersul de promulgare a legii prin care fermierii vor fi protejați în caz de secetă.  

„Susțin dintotdeauna că trebuie să sprijinim agricultorii români și, de aceea, apreciez că președintele României a dat curs, prin promulgare, unei legi necesare pe care am susținut-o impreuna cu colegii: Legea 67/2020 pentru completarea art. 9 din Legea apelor nr. 107/1996. În contextul secetei extinse preconizate în acest an in țara noastră, o lege mult așteptată de fermieri a fost adoptată de Parlamentul României. Este o măsura salvatoare luata de legislativul actual pentru agricultura românească. Prin aceasta modificare a Legii apelor, toți fermierii vor beneficia gratuit de apă pentru irigarea culturilor pe toată perioada stării de urgență și încă șase luni după ridicarea acesteia”, se arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, se elimină în perioada sus menționată, toate taxele pentru obținerea avizelor de gospodărire a apelor, în vederea executării lucrărilor de investiții în infrastructura de irigații, iar termenele de eliberare ale acestora sunt reduse la jumătate.

„Este o decizie care îndreaptă o inechitate și creează egalitate între fermieri, deoarece până astăzi au beneficiat de apă gratuită doar fermierii ale căror terenuri agricole se află pe raza amenajărilor de irigații”, mai declară senatorul Toma.

  
Advertisements

Related posts

Noii consilieri locali așteptați să aprobe PUZ-ul pentru amenajarea unui centru comercial, pe o suprafață de 20.000 de metri pătrați

Răzvan Grecu

Premieră în municipiul nostru: instituţiile de învăţământ din Pașcani intră fără datorii la utilităţi în noul an şcolar

Răzvan Grecu

Taxa de salubrizarea revine pe masa aleșilor după valul de nemulțumiri din zona mediului de afaceri

Marius Parteni
Încarcă...