NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Vasile Prisecaru neagă că ar fi fost implicat în documentația prin care s-a intabulat dreptul de proprietate al celor 51 de hectare de la serele Blăgești, în favoare Legume S.A

Unul dintre funcționarii publici, indicați ieri de către reprezentantul firmei de cadastru că ar fi participat la lucrările privind realizarea documentației de carte funciară, pentru terenul de sub serele de la Blăgești, a negat astăzi că ar fi avut de-a face cu acest subiect.

Vasile Prisecaru, fostul șef al Compartimentului Agricol și fost consilier personal al primarului Dumitru Pantazi, în prezent pensionar, a explicat astăzi că nu a avut o dispoziție de primar pentru a se ocupa de acest subiect și că o astfel de acuzație că ar fi facilitat intabularea terenului, în favoarea Legume S.A, este deplasată.

„Domnule eu am predat tot, am încheiat toată activitatea. Mai mult de atât, eu nu am particpat la lucrarea asta. Printr-o dispoziția de primar a fost delegat un coleg de-al meu care răspunde de cadastru sistematic. Nu contează numele lui, dar a asocia numele Prisecaru cu Leahu sau altă persoană cum că am facilitat ca Legume S.A. să devină proprietar, mi se pare o chestie deplasată. Cel de la Geosilva, Ciprian Săvescu nici nu a fost în teren, de lucrare s-au ocupat niște colegi de-ai săi. Să spui că eu, Leahu și Teodorescu am facilitat, nu e corect, pentru că Legume S.A. avea o hotărâre judecătorească. Eu nu am fost desemnat să mă ocup de această lucrare, dar colegul Teodorescu, am văzut, într-un articol precedent că a transmis cu doamna Nedelcu un document cu lista de inventar,” și-a negat implicarea în acest scandal, Vasile Prisecaru, fost funcționar public la Compartimentul Agricol.

Ciprian Săvescu, directorul Geosilva SRL, indicase ieri într-o declarație telefonică cine au fost funcționarii publici cu care firma sa a relaționat pe parcursul întocmirii documentației pentru emiterea cărții funciare.

  

„Ei ne-au trimis un inventar al domeniului public, unde este un imobil pe strada Morilor care aparent ar fi al Primăriei. Însă noi am făcut astăzi o adresă către OCPI și Primărie, prin care solicităm o adeverință prin care Primăria să ne confirme în clar dacă acela este imobilul. Așa spune legea. Problema este că Primăria în timpul publicării documentației nu a spus nimic, nu a spus că e al lor. Nu a spus nimic (n.r. Primăria) nici la verificarea în teren cu cei de la Cadastru, ba mai mult au dat adeverință și că respectivele construcții de pe teren sunt ale Legume S.A. Toate hârtiile pe care le-a dat Primăria spun că terenul este al Legume S.A. Acum se vor face demersuri la OCPI și se va face o carte funciară în care nu va fi înscris dreptul de proprietate al nimănui, iar cele două părți vor merge în instanță pentru a stabili al cui este terenul. În legea Cadastrului spune în mod clar că instituțiiile statului sunt responsabile pentru informațiile pe care le dau. Dacă eu merg cu cei din Primărie și cu cei de la Cadastru, în același timp, că a fost verificare în teren, iar cei din Primărie nu spun că terenul e al lor, iar cei de la Legume S.A. îmi dau documente care arată că terenul e al lor, eu ce pot să fac. Erau toți în timpul lucrării: era și domnul Prisecaru și domnul Leahu. Cu toți s-a relaționat în timpul lucării”, a declarat Ciprian Săvescu, administratorul Geosilva SRL, firma ce a întocmit documentația pentru cartea funciară.

Suprafața de teren este în domeniul public al municipiului, fapt atestat printr-o hotărâre de Guvern emisă în anul 2001 și printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 1999. Acum cel mai probabil acest scandal se va tranșa în justiție, deși pe acel teren există o hotărâre judecătorească pentru eliberarea unui titlu de proprietate pentru o persoană din Blăgești. Nici această hotărâre judecătorească nu a fost transmisă de către Primărie firmei de cadastru, astfel că și acel teren a fost intabulat în favoarea Legume S.A.

Societatea Legume SA are din anul 2018 un nou administrator, în persoana lui Florin Stanciu, nimeni altul decât reprezentantul legal al SC Agrocomplex Lunca Pașcani S.A., societate la care fostul primar Dumitru Pantazi este acționar majoritar.

Noul acționar a negat că ar fi intermediarul prin care Dumitru Pantazi controlează această afacere.

Advertisements

Related posts

O nouă avarie care a necesitat intervenția muncitorilor ApaVital. Nu a fost necesară sistarea apei la consumatori

Ema Roman

Șmecherii pe final de an: Marcajul rutier de pe strada Gării băgat pe sub mână în Comisia de Organizare a Circulației Rutiere

Marius Parteni

Compensații și despăgubiri dacă rămâneți fără curent electric. Lege nouă

Redacția
Încarcă...