RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Vasile Dîncu, despre achiziţionarea sistemului de apărare Iron Dome: Am început procedurile pentru a discuta despre asta

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, afirmă că achiziţia de către România a sistemului de apărare Iron Dome ”nu este un vis”, el confirmând la Digi 24 că poartă discuţii cu oficiali israelieni pe acest subiect, potrivit News.ro.

Sistem defensiv de rachete din cadrul Iron DomeFoto: Vadim Lerner, Dreamstime.com

”Iron Dome este o tehnologie nouă, aflată oarecum sub embargo, Statele Unite, Israelul sunt cei care gestionează acest lucru, noi avem însă mari şanse pentru ca în viitor să ne protejăm şi cu ajutorul acestei tip de protecţie antibalistică nou”, explică Dîncu.

  

”Nu este niciun vis, este o aspiraţie a noastră. Am discutat despre asta cu omologul meu israelian, am fost, am văzut mai multe elemente din industria de armament israelian. Am început procedurile pentru a discuta despre asta. Iron Dome este o tehnologie nouă, aflată oarecum sub embargo, Statele Unite, Israelul sunt cei care gestionează acest lucru, noi avem însă mari şanse pentru ca în viitor să ne protejăm şi cu ajutorul acestei tip de protecţie antibalistică nou”, a declarat Vasile Dîncu, marţi seară, la Digi 24.

El a precizat că în prezent România lucrează pentru reînnoirea unui acord în domeniul militar cu Israelul,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Hotelierii de pe litoral anunţă că pregătesc deschiderea sezonului, indiferent când va avea loc

Redacția

Profesor acuzat că a hărțuit sexual o elevă: “Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“

Redacția

Echipa Dacia Sandriders, primele teste pentru raliul Dakar

Redacția
Încarcă...